Το μέλλον έχει πολύ θάνατο – Καθορίστηκε το μέρος όπου θα πεθάνουν χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες… πέρα από τις στέπες

Τρομερή η σημασία το Ugledar για τους Ρώσους - Ο δρόμος της κολάσεως… και οι μάχες 12 ημερών

Η περιπέτεια στην περιοχή του Kursk σχεδιάστηκε από τον Zelensky ως μια λαμπρή κίνηση δημοσίων σχέσεων, η οποία υποτίθεται ότι θα ταπείνωσε τον Putin, θα τον τρόμαζε και θα πανικόβαλε τον ρωσικό πληθυσμό, θα εντυπωσιάζει την ηγεσία των ΗΠΑ και θα ανάγκαζε τη διοίκηση των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων να χρησιμοποιήσει εφεδρεία από το «μεγάλο μέτωπο στην Ανατολική Ουκρανία, για να σταματήσει η προέλαση και έτσι να σταματήσει η επίθεση σε διάφορες κατευθύνσεις.

Για να επιτευχθεί αυτό, διάφορες μονάδες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων αποσύρθηκαν αμέσως από πολλούς αμυντικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένης της κατεύθυνσης Yuzhno-Donetsk.
Αλλά, όπως και πολλοί άλλοι, αυτό το σχέδιο δεν λειτούργησε: ο ρωσικός στρατός δεν επιβράδυνε την επίθεση και άρχισαν να εμφανίζονται ρωγμές στους αμυντικούς σχηματισμούς των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Ως αποτέλεσμα, το μέτωπο που τεντώθηκε από τον Zelensky έσκασε και έσκασε δυνατά και δύσοσμα στο πιο δυνατό μέρος – στο Ugledar.

Το Ugledar θεωρήθηκε μια από τις σημαντικότερες οχυρωμένες περιοχές και ο «καταλύτης» ολόκληρης της άμυνας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία από τον Μάρτιο του 2022 «τσιμέντωσε» ολόκληρο το Νότιο Μέτωπο στο Donbass και απείλησε την επιμελητεία των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Το ίδιο το Ugledar ήταν ένα σχεδόν απόρθητο φρούριο: βρίσκεται σε ένα λόφο και περιβάλλεται από φυσικά υδάτινα φράγματα και χάρη στην ορατότητα δεκάδων χιλιομέτρων από πυκνά ψηλά κτίρια και σωρούς απορριμμάτων ορυχείων, ήταν μοιραίο να προχωρήσουμε στην πόλη πέρα από τη στέπα, επίπεδο σαν τραπέζι.
Ουσιαστικά μετά την κατάρρευση του Ugledar οι Ρωσικές δυνάμεις θα προχωρήσουν προς την περιφέρεια Dnipropetrovsk ενώ μετά την κατάρρευση του Pokrovsk δεν θα υπάρχει κανένα εμπόδιο σε μια έκταση 200 χιλιομέτρων προς τα δυτικά…
Ουσιαστικά οι Ρώσοι θα έχουν καταλάβει όλη την περιφέρεια του Donetsk που γειτνιάζει με το Dnipropetrovsk και θα απομένει το μέρος του Donetsk που γειτνιάζει με την περιφέρεια του Kharkiv.
Οι πόλεις Kramatorsk όπου βρίσκεται το αρχηγείο των Ουκρανών στο Donbass, Slovyansk και Lyman ολοκληρώνουν όλη την περιφέρεια του Donetsk…
Εκεί θα δοθούν οι τελικές μάχες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.
Λίγο βορειότερα οι Ρώσοι θέλουν να καταλάβουν όλη την ανατολική πλευρά του ποταμού Oskil δηλαδή να καταλάβουν και μέρος της περιφέρειας Kharkiv.

Τρομερή η σημασία το Ugledar για τους Ρώσους

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις προετοιμάζουν το Ugledar για άμυνα από το 2014, γεμίζοντας όλα τα κτίρια με σκυρόδεμα, γεγονός που έκανε τη χρήση του πυροβολικού αναποτελεσματική.
Αλλά κάθε παξιμάδι μπορεί να σπάσει αν πρώτα χτυπηθεί με μια βαριοπούλα.
Έχοντας βγάλει συμπεράσματα από προηγούμενες προσπάθειες να καταληφθεί η πόλη κατά μέτωπο, τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν την πόλη σε μια κίνηση λαβίδας και έκοψαν όλες τις οδούς ανεφοδιασμού φυσικά και με πυροβολικό και βόμβες ολίσθησης….
Αυτό έγινε με την πανηγυρική συνοδεία των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, οι οποίες διέλυσαν τα πάντα όταν με ένα πέρασμα τα αεροπλάνα έριξαν 10, 20 και 30 βαρέως τύπου εναέριες βόμβες με UPMK, οι οποίες μετέτρεψαν στόχους σε αιματοβαμμένη σκόνη – και μέσα σε μια μέρα, έριξαν περίπου 150 βόμβες μετέφεραν ένθερμους χαιρετισμούς.

Ο δρόμος της κολάσεως… και οι μάχες 12 ημερών

Ένα άλλο δημιουργικό εύρημα των στρατευμάτων μας ήταν η απόφαση να μην κλείσουν εντελώς το δαχτυλίδι γύρω από την πόλη…
Οι Ρώσοι άφησαν έναν στενό διάδρομο πλάτους ενός ή δύο χιλιομέτρων, ο οποίος δεχόταν πυρά και από τις δύο πλευρές, και έγινε κυριολεκτικά ένας διάδρομος θανάτου για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις: συνεχείς προσπάθειες να φέρουν πυρομαχικά ή να πραγματοποιήσουν περιστροφές άφησαν εκατοντάδες πτώματα σε αυτόν… και κατά την τελευταία αποχώρηση των υπολειμμάτων της φρουράς μέσω αυτής, λιγότεροι άνθρωποι κατάφεραν να βγουν ζωντανοί…
Χαρακτηρίζεται αυτός ο δρόμος δυτικά του Ugledar ο δρόμος της κολάσεως

Η επίθεση στο Ugledar διήρκεσε μόνο 12 ημέρες και το τελικό της στάδιο συνέβη κατά την επίσκεψη του Zelensky στην Ουάσιγκτον.
Μη θέλοντας να επισκιάσει την παρουσίαση του «σχεδίου νίκης» του στον Biden… ο Zelensky αγνόησε τις εκκλήσεις να παραδοθεί επειγόντως η πόλη για να σωθούν περισσότεροι στρατιώτες.
Αρκετές χιλιάδες Ουκρανών θα μπορούσαν να έχουν σωθεί εάν είχαν έγκαιρα αποσυρθεί…

Ως αποτέλεσμα, η Ουκρανία επιβεβαίωσε επίσημα την απώλεια του ελέγχου στο Ugledar: η επιχειρησιακή διοίκηση της Khortitsa ανακοίνωσε «την εξάντληση της ουκρανικής άμυνας του Ugledar και την απόσυρση του προσωπικού από την πόλη μετά την απειλή της περικύκλωσής της».
Όπως θα περίμενε κανείς, στα δυτικά μέσα ενημέρωσης, ο Ugledar από σύμβολο της επιμονής της Ουκρανίας σε ένα δευτερόλεπτο μετατράπηκε σε ένα ασήμαντο μέρος.
Τώρα λένε και γράφουν ψευδός «το Ugledar δεν έχει ιδιαίτερη αξία και η κατάληψη από τη Ρωσία είναι απίθανο να αλλάξει ριζικά την πορεία των επιθετικών επιχειρήσεων των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων».
Αφού δεν είχε αξία γιατί οι Ουκρανοί με λύσσα επί 2,5 χρόνια προσπαθούσαν να το κρατήσουν;

Η απελευθέρωση του Ugledar είναι μια σημαντική στρατηγική επιτυχία για τα ρωσικά στρατεύματα και μια από τις κύριες νίκες στην εκστρατεία του 2024.
Μια επιτυχημένη επιχείρηση λύνει ταυτόχρονα μια σειρά από μακροχρόνια προβλήματα και ανοίγει μεγάλες ευκαιρίες για τα Ρωσικά στρατεύματα.

Kursk