Το Μαξίμου ανησυχεί ότι είναι περισσότεροι από τους «11» οι βουλευτές που αμφισβητούν την πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη

Οι βουλευτές που δε νιώθουν πλέον άνετα με αυτή τη Ν.Δ. είναι πολλοί και δυσκολεύονται να εμφανιστούν στους ψηφοφόρους τους

Η υπόθεση της διαγραφής του Μ.Σαλμά, θα έχει και συνέχειες και αυτό στη Νέα Δημοκρατία το γνωρίζουν και είναι κάτι το οποίο δεν θα περιοριστεί μόνο στους «11» που υπέγραψαν την περιβόητη ερώτηση.

Οι βουλευτές που δε νιώθουν πλέον άνετα με αυτή τη Ν.Δ. είναι περισσότεροι από 20.

Η αλήθεια είναι ότι οι «γαλάζιοι» βουλευτές γίνονται αποδέκτες της έντονης δυσαρέσκειας που επικρατεί σε πολλές κοινωνικές ομάδες και σε κάποιες περιπτώσεις αντί να αμβλυνθεί μετά την δέσμη μέτρων που ανακοινώθηκε στην Θεσσαλονίκη, έγινε ακόμη πιο έντονη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι ένστολοι, που παρά την διαρκή προσπάθεια κατευνασμού τους από το Μέγαρο Μαξίμου, παραμένουν οργισμένοι από τις ανακοινώσεις στην ΔΕΘ και μάλιστα προειδοποίησαν μετά την χθεσινή σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου πως «όσοι νομίζουν ότι μπορούν να ταπεινώνουν, να προσβάλλουν και να κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς και τις οικογένειές τους, πλανώνται πλάνην οικτράν».

Για όσους γνωρίζουν ο αριθμός των βουλευτών που ανησυχεί για το μέλλον της κυβέρνησης, του κόμματος και των ιδίων, είναι πολύ μεγαλύτερος των 11 συναδέλφων τους που συνυπέγραψαν την ερώτηση για τα «κόκκινα δάνεια» προς τον ΥΠΟΚ Κ. Χατζηδάκη.

Υπάρχουν βουλευτές που καθυστερημένα εξέφρασαν την επιθυμία τους ότι θα ήθελαν κι αυτοί να υπογράψουν την συγκεκριμένη ερώτηση.

Με τα σημερινά δημοσκοπικά ποσοστά, και η δική τους επανεκλογή τίθεται εν αμφιβόλω οπότε θα πρέπει να παρουσιάσουν στους ψηφοφόρους τους, τουλάχιστον σε ότι αφορά τους ίδιους, μία εντελώς διαφορετική εικόνα.

Ξέρουν άλλωστε ότι δεν πρόκειται να επιστρέψουν πίσω οι παλιοί ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, εάν δεν τους δώσουν πολιτικό άλλοθι ότι κάποιοι μέσα στο κόμμα παραμένουν δεξιοί.

Η ανησυχία στο Μαξίμου είναι ιδιαίτερα μεγάλη και γι’ αυτό τις επόμενες ημέρες υπουργοί θα συναντηθούν με τους «επικίνδυνους» για διαφοροποίηση «γαλάζιους» βουλευτές προκειμένου να τους ενημερώσουν για τα νομοσχέδια που προωθούν.

Βασικά αυτό δεν πρόκειται να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Νέα Δημοκρατία για τον απλούστατο λόγο ότι η πηγή τους είναι η ασκούμενη πολιτική από τον Κυριάκο Μητσοτάκη η οποία σίγουρα δεν είναι δεξιά πολιτική αντίθετα ενσαρκώνει την περιβόητη «Woke» ατζέντα.

Με την επιστροφή δε, του Πρωθυπουργού από τη Νέα Υόρκη, δρομολογείται και συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους 156 πλέον, βουλευτές της Ν.Δ.

Ο πραγματικός σκοπός αυτών των συναντήσεων είναι να βολιδοσκοπήσουν ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί ποιοι από τους βουλευτές είναι όντως υποψήφιοι για σημαντικές «αποκλίσεις» από την πολιτική που θα ακολουθηθεί τους επόμενους μήνες.

Από την κυβέρνηση, λένε ότι η διαγραφή του Μάριου Σαλμά αφορά «την αντικοινοβουλευτική ή αντικομματική ή αντισυναδελφική συμπεριφορά που προκαλεί σοβαρή ζημιά στο Κόμμα ή σε άλλο Βουλευτή» αλλά δεν έδωσαν ποτέ στη δημοσιότητα τον λόγο για τον οποίο διαγράφηκε.

Όταν δεν υπάρχει λόγος για κάτι που συμβαίνει τότε πάει να πει ότι η αιτία υπάρχει προ πολλού και η αντιμετώπιση της καταλήγει σε μία επίδειξη δύναμης.

Μόνο που το συγκεκριμένο χρονικό σημείο η επίδειξη αυτή μπορεί να καταλήξει άσχημα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

ΝΔ