Το 1ο Διαδραστικό Συνέδριο ”I AM #NOT A DOLL CONFERENCE” στην Ελλάδα

Το 1ο Διαδραστικό συνέδριο ”I AM #NOT A DOLL CONFERENCE” διοργανώθηκε στην Ελλάδα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Πολιτιστικής Διπλωματίας στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο της Ι. Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Ναύπακτο.

Ένα ηχηρό μήνυμα κατά της έμφυλης βίας και του εκφοβισμού έδωσε το Συνέδριο ”I AM #NOT A DOLL CONFERENCE” που διοργανώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Πολιτιστικής Διπλωματίας στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο της Ι. Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Ναύπακτο την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου.

Οι ομιλητές εστίασαν στην αναγκαιότητα στήριξης των θυμάτων και των οικογενειών τους, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη της αντιμετώπισης της βίας, Σωματικής και Ψυχολογικής, μέσα από την προσέγγιση του ψυχισμού του θύτη και του θύματος, της οικογένειας της εκπαίδευσης και της δικαιοσύνης. άμεση απονομή δικαιοσύνης.

Στη συνέχεια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε έκθεση με περισσότερα από χίλια έργα παιδιών σε εκθεσιακό χώρο ειδικά διαμορφωμένο όπου η κα. Ιωάννα Παρασκευά ενημέρωσε το κοινό για τις δράσεις και το σκεπτικό να δημιουργήσει τα έξι θλιμμένα αγάλματα τα οποία απεικονίζουν το καθένα χωριστά την σωματική και ψυχική βία που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Αρχιμανδρίτης της Ι. Μονής Γέροντας Σπυρίδων, ο εντεταλμένος πρέσβης του Παγκόσμιου Οργανισμού Πολιτιστικής Διπλωματίας (I.A.C.D.) κ. Ανδρέας Ρεντζούλας, η πρέσβειρα του  ”I AM #NOT A DOLL CONFERENCE” κα. Άντζελα Γκερέκου, η Δημοσιογράφος νοηματικής γλώσσας κα. Σοφία Ρομπόλη και πολλοί εκλεκτοί προσκεκλημένοι.

Το Διαδραστικό συνέδριο αποτέλεσε σημαντική πλατφόρμα ενημέρωσης και συζήτησης, και έδωσε το έναυσμα για νέες συνεργασίες που θα συνεχίσουν να συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της ψυχικής υγείας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Πολιτιστικής Διπλωματίας κ. Α. Ρεντζούλας τόνισε ότι το Συνέδριο ήταν μια πολύτιμη εμπειρία καθώς ανέδειξε την σημασία της ευαισθητοποίησης γύρω από το κρίσιμο ζήτημα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
https://www.alphatv.gr/news/koinonia/article/175473/sunedrio-sti-naupaktia-i-am-not-a-doll-conference/
Επισήμανε ακόμα ότι σήμερα δόθηκε ένα μήνυμα… Η ταυτότητα κάθε Ανθρώπου είναι μοναδική και ανεκτίμητη και η συμμετοχή έδειξε ότι είμαστε πολλοί αυτοί που πιστεύουμε σε έναν καλύτερο κόσμο.
Ως Παγκόσμιος Οργανισμός Πολιτιστικής Διπλωματίας δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε τη φωνή όλων εκείνων που αγωνίζονται για την ισότητα και την δικαιοσύνη. 
Είναι καθήκον μας να διασφαλίσουμε ότι οι αξίες της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης και του σεβασμού προς τον άλλον θα συνεχίσουν να καθοδηγούν τις δράσεις μας.
Φωτογραφίες από το Συνέδριο:
 
Πηγή: Greece 24