Τι ζήτησε ο Ερντογάν από τον Πούτιν – Η Τουρκία θα πρέπει να πάρει μια απόφαση

Η τρομοκρατική επίθεση κοντά στην Άγκυρα και η Συρία

 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ζήτησε από τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν την συνδρομή του ώστε να διασφαλισθεί ότι η κυβέρνηση της Συρίας θα συνεργασθεί με την Άγκυρα με στόχο την εξομάλυνση των τουρκοσυριακών σχέσεων και εξέφρασε την ελπίδα ότι η Δαμασκός θα τηρήσει εποικοδομητική στάση ως προς αυτό. Αιτία όπως θα διαβάσετε παρακάτω ήταν η τρομοκρατική επίθεση της Τετάρτης κοντά στην Άγκυρα.

Κατά αυτόν τον τρόπο η Ρωσία θα αναλάβει ακόμα έναν ρόλο διαμεσολαβητή και εγγυητή, ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας και δη στην Μέση Ανατολή κοντά μάλιστα στην περιοχή του Ισραήλ και της Ιερουσαλήμ.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την πτήση της επιστροφή του από το Καζάν όπου συμμετείχε στην σύνοδο κορυφής της ομάδας BRICS, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Αγκυρα αναμένει από την Δαμασκό να κάνει βήματα υπό το πρίσμα ότι «μία ειλικρινής και ρεαλιστική εξομάλυνση των σχέσεων θα είναι αμοιβαία επωφελής», μετέδωσε το δίκτυο NTV και άλλα τουρκικά μέσα.

«Η επιρροή της Ρωσίας επί της συριακής κυβέρνησης είναι γνωστή…Είχαμε ένα αίτημα προς τον κ. Πούτιν για να διασφαλίσει την απάντηση του Μπασάρ αλ-Ασαντ στην πρότασή μας. Θα ζητήσει ο κ. Πούτιν από τον Ασαντ να κάνει αυτό το βήμα; Το αφήνουμε στον χρόνο», είπε.

Η έκκληση για την παρέμβαση Πούτιν γίνεται, διότι, όπως ισχυρίστηκε ο Ερντογάν, οι δράστες της επίθεσης κατά της Turkish Aerospace Industries (TUSAS) στην Άγκυρα διείσδυσαν στην Τουρκία από την Συρία.

Η Τουρκία βέβαια αργά ή γρήγορα θα πρέπει να επιλέξει που ανήκει, καθώς από την μία να ανήκεις στο ΝΑΤΟ και από την άλλη να ταξιδεύεις στην Σύνοδο των BRICS, θέλοντας επιπλέον την παρέμβαση Πούτιν στην Συρία, συνιστά αν μη τι άλλο ένα δύσκολο εγχείρημα.

Πηγή: https://www.el.gr/

Comments (0)
Add Comment