Τη Google βάζει στο στόχαστρο ο Τραμπ – Υποστηρίζει ότι μεροληπτεί υπέρ της Χάρις

Έτοιμος να κινήσει νομικές διαδικασίες  κατά της Google, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, στην περίπτωση που επανεκλεγεί είναι ο Ντόναλντ Τραμπ

 

Η εξήγηση που έδωσε είναι ότι η εταιρεία λανθασμένα αναπαράγει αρνητικά άρθρα για τον ίδιο, αλλά όχι για την Δημοκρατική αντίπαλό του στην κούρσα για το Λευκό Οίκο Κάμαλα Χάρις.

Η καταγγελία ήρθε με μια ανάρτηση στο Truth Social, όπως αναφέρει ο Guardian.

«Διαπιστώθηκε ότι η Google χρησιμοποίησε παράνομα ένα σύστημα που αποκαλύπτει και εμφανίζει μόνο κακές ιστορίες για τον Ντόναλντ Τζ. Τραμπ, μερικές από τις οποίες επινοήθηκαν για τον σκοπό αυτό, ενώ, ταυτόχρονα, αποκαλύπτει μόνο καλές ιστορίες για τη συντρόφισσα Καμάλα Χάρις», ανέφερε ο Τραμπ στην ανάρτηση.

«Πρόκειται για ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ και ελπίζω ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα τους ασκήσει ποινική δίωξη για αυτή την κατάφωρη παρέμβαση στις εκλογές. Αν όχι, και με την επιφύλαξη των νόμων της χώρας μας, θα ζητήσω τη δίωξή τους, όταν κερδίσω τις εκλογές και γίνω Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών», προστίθεται.

Η Google έχει δηλώσει ότι δεν χειραγωγεί τα αποτελέσματα αναζήτησης προς όφελος ενός συγκεκριμένου κόμματος. «Και οι δύο ιστότοποι της προεκλογικής εκστρατείας εμφανίζονται σταθερά στην κορυφή της αναζήτησης για σχετικά και κοινά ερωτήματα αναζήτησης», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Ωστόσο το συντηρητικό στρατόπεδο παραπονιέται εδώ και καιρό ότι τα αποτελέσματα αναζήτησης της Google ευνοούν άδικα τους Δημοκρατικούς. Το δεξιό Media Research Center, το οποίο αυτοχαρακτηρίζεται ως παρατηρητήριο των μέσων ενημέρωσης για το στρατόπεδο των συντηρητικών, έχει εκδώσει στο παρελθόν εκθέσεις που ισχυρίζονται ότι η Google βοήθησε τους Δημοκρατικούς.

Η προεκλογική εκστρατεία του Trump παραπονέθηκε επίσης πικρά για την εκστρατεία της Χάρις που χρησιμοποιούσε τη λειτουργία «sponsored» στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google για την προώθηση θετικής ειδησεογραφικής κάλυψης από μέσα, συμπεριλαμβανομένου του Guardian, αλλά με τίτλους γραμμένους από την εκστρατεία υπέρ της Χάρις.

Η ανάρτηση του Τραμπ σχετικά με τα αποτελέσματα αναζήτησης της Google ήταν η πιο πρόσφατη περίπτωση που ορκίστηκε να διώξει υποτιθέμενους αντιπάλους του.

Αυτόν τον μήνα, ο Τραμπ απείλησε σε μια άλλη ανάρτηση του Truth Social ότι θα ασκήσει ποινικές διώξεις εναντίον οποιουδήποτε δικηγόρου, δωρητή, πολιτικών στελεχών και μιας σειράς άλλων ατόμων που πιστεύει ότι συμμετείχαν σε υποτιθέμενη εκλογική απάτη εναντίον του, αν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο.

Σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη (26/9), ο Τραμπ δήλωσε ότι η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι θα πρέπει να αντιμετωπίσει ποινική δίωξη επειδή δεν απέτρεψε την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο, η οποία προκλήθηκε από τους δικούς του υποστηρικτές που εξεγέρθηκαν για να σταματήσουν την ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας μετά τις εκλογές του 2020.

Επίσης σε προεκλογική συγκέντρωση στο Μίσιγκαν την Παρασκευή (27/9), ο Τραμπ ζήτησε από έναν γενικό εισαγγελέα «σε ρεπουμπλικανικό έδαφος» να ερευνήσει την Πελόζι και τον σύζυγό της για τις αναφορές ότι είχαν πουλήσει μετοχές της Visa πριν το υπουργείο Δικαιοσύνης ασκήσει αντιμονοπωλιακή αγωγή κατά της εταιρείας πιστωτικών καρτών.

Πηγή: https://www.cnn.gr/