Ο επικεφαλής της Μόσχας ανέφερε πως μία τέτοια κίνηση θα αναγκάσει την χώρα του να απαντήσει ανάλογα, μετακινώντας παρόμοια ρωσικά οπλικά συστήματα σε αποστάσεις από τις οποίες θα μπορούν να χτυπηθούν σημαντικοί στόχοι στην Δύση.
Προειδοποιεί ο Πούτιν την Ουάσιγκτον και την Ευρώπη
Πιο συγκεκριμένα και για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, στις 10 Ιουλίου φέτος η Ουάσιγκτον επιβεβαίωσε πως σκοπεύει να παρατάξει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς σε γερμανικό έδαφος από το 2026. Μετέπειτα είναι προγραμματισμένο να μετακινήσει στην καρδιά της Ευρώπης τους ισχυρότερους πυραύλους SM-6 και Tomahawk, όπως και υπερ-υπερηχητικά όπλα στο μακρινότερο μέλλον.
Από την Αγία Πετρούπολη πριν λίγο, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν βρήκε ευκαιρία να εξαπολύσει απειλές και προειδοποιήσεις κατά του Πενταγώνου σχετικά με την προαναφερθείσα κίνηση. Το κοινό του Ρώσου ηγέτη αποτελούνταν από ναύτες ρωσικής, κινεζικής, αλγερικής και ινδικής καταγωγής που βρίσκονταν στο σημείο για την ετήσια ημέρα εορτής του ρωσικού πολεμικού ναυτικού.
Μεταξύ άλλων ο Πούτιν προειδοποίησε πως η εν λόγω αμερικανική κίνηση θα δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για το ξέσπασμα μίας πυραυλικής κρίσης, παρόμοια με αυτήν που έλαβε χώρα στην Κούβα κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.
«Η διάρκεια πτήσης αυτών των πυραύλων [αναφερόμενος στα αμερικανικά όπλα μεγάλου βεληνεκούς που αναμένεται να μεταφερθούν στην Γερμανία], πύραυλοι οι οποίοι θα μπορούν να εξοπλιστούν και με πυρηνικές κεφαλές, θα είναι περίπου 10 λεπτά» είπε ο Πούτιν, προσθέτοντας πως «θα εφαρμόσουμε και εμείς ανάλογα μέτρα, λαμβάνοντας φυσικά υπόψη τις δράσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και τους αμερικανικούς δορυφόρους στην Ευρώπη και σε άλλες περιοχές του πλανήτη».
Εμείς να σας εξηγήσουμε πως ο Ρώσος πρόεδρος εννοούσε ότι οι πύραυλοι που θα μεταφέρει το Πεντάγωνο στην Γερμανία θα είναι ιδιαίτερα ισχυροί και θα μπορούν να φτάσουν την Ρωσία σε λιγότερο από 10 λεπτά, θέτοντας έτσι σημαντικά ζητήματα ασφαλείας για την εθνική άμυνα του κράτους.
Η νέα κόντρα μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας αποτελεί επιβεβαίωση των αναφορών ότι οι σχέσεις Ουάσιγκτον-Ρωσίας βρίσκονται στο χειρότερο σημείο τους από την λήξη του Ψυχρού Πολέμου μέχρι και σήμερα.