“Τελειώνει” ο Πρετεντέρης από «Νέα» και από Mega

Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Και στον ΔΟΛ και την Alter Ego Media ξέσπασε… πυρκαγιά, σαν την πρόσφατη που έφτασε από τον Μαραθώνα έως το Χαλάνδρι! Ο Γιάννης Πρετεντέρης δεν νιώθει πλέον άνετα στον πανίσχυρο μιντιακό όμιλο του Βαγγέλη Μαρινάκη. Και τις τελευταίες ώρες τα σενάρια για την αποπομπή του, και από τα «Νέα» και από το Mega, δίνουν και παίρνουν…

Τι παίχτηκε; Ο Πρετεντέρης, σε άρθρο του στα «Νέα Σαββατοκύριακου», με τίτλο «Πίσω στα βασικά», επιχείρησε, για να το πούμε… χύμα, να «ξεπλύνει» την κυβέρνηση Μητσοτάκη για μια σειρά σημαντικών θεμάτων της επικαιρότητας όπως οι υποκλοπές και τα Τέμπη ενώ την ίδια ώρα ασκεί κριτική στην ίδια του την εφημερίδα (!) αναφέροντας ότι «μπορεί, ας πούμε, να αγανακτεί κάποιους “η παραδοχή της νομιμότητας των παρακολουθήσεων” (ΤΑ ΝΕΑ, 30/7)» και προσθέτοντας ότι «μόνο που η νομιμότητα αυτή ισχύει σε όλες τις δημοκρατίες του πλανήτη, φυσικά και στην Ελλάδα με νόμο από το… 1994. Τριάντα χρόνια είναι μάλλον ετεροχρονισμένη αγανάκτηση».

Λαϊκάρετε και στη σελίδα του Μιντιάρχη για να μη χάνετε μιντιακή είδηση!

Και πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι «Είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει, η κυβέρνηση είναι εκείνη που κυβερνά στα πλαίσια του Συντάγματος και των νόμων, όσο διαθέτει την εμπιστοσύνη του Κοινοβουλίου. Δεν κυβερνά με ρεφενέ, ούτε “με του βοηθού το χέρι”» και πως «ακόμη περισσότερο που στη δημοκρατία ο Άρειος Πάγος δεν καθοδηγείται από το υπουργικό συμβούλιο, την “Ηνωμένη Αντιπολίτευση” ή από διάφορους συγγενείς θυμάτων».

Η πρόεδρος του συλλόγου «Τέμπη 2023», Μαρία Καρυστιανού, που έχασε την κόρη της στη σύγκρουση των τρένων, απαντώντας στο άρθρο του Γιάννη Πρετεντέρη, έριξε ευθείες βολές κατά του δημοσιογράφου, σε ανάρτησή της, με την ίδια να τονίζει μεταξύ άλλων ότι «ένας “δημοσιογράφος” αναφέρθηκε σε εμάς, τους γονείς που θάψαμε, όχι ότι απέμεινε από το παιδί μας, αλλά ότι μας παραδώσανε άρον άρον και ενώ το μπάζωμα ήταν σε εξέλιξη και διερωτάται αν είναι πρέπον να εκφέρουμε δημόσια την γνώμη μας για τον πρωθυπουργό -ενορχηστρωτή της υπόθεσης και υποστηρικτή του πρώην υπουργού Μεταφορών, “παρακάμπτοντας τη “δικαιοσύνη” που έχει αναλάβει το γνωστό της έργο».

Αίσθηση προκαλεί δε, η επιλογή του in.gr να δημοσιεύσει σε περίοπτη θέση την απάντηση της Μαρίας Καρυστιανού με την απάντηση «κόλαφο» – όπως την χαρακτηρίζει στο σχετικό δημοσίευμα με τίτλο «Κόλαφος η Καρυστιανού για Πρετεντέρη: Η δική σας οπτική γωνία από την πλευρά των βολεμένων, η δική μας από του δικαίου».

Υπήρξε, δε, και άρθρο στο in.gr, όπου γράφτηκε πως «κάποιοι πρέπει να μάθουν από την αρχή την αλφαβήτα της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και της δημοσιογραφίας» και πως «ότι «δημοκρατία δεν είναι το ‘’μετά από την απομάκρυνση από την κάλπη, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται’’, λες και οι πολίτες μετά από κάθε εκλογική διαδικασία οφείλουν να μπαίνουν σε πολιτική χειμερία νάρκη και να αποδέχονται αδιαμαρτύρητα κάθε κυβερνητική επιλογή» και να στρέφεται προς την κυβέρνηση, που όπως σημειώνει κυβέρνηση «εμφανώς πια έχει πρόβλημα νομιμοποίησης».

Πρετεντέρης