Τα παίζει όλα για όλα το Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ

Το γενικό επιτελείο των IDF ανακοίνωσε πως αρχίζει επίθεση σε όλα τα μέτωπα κατά του Λιβάνου

Ανήμερα της πρώτης επετείου από την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, το Ισραήλ κάνει το επόμενο βήμα στη σύγκρουσή του με τη Χεζμπολάχ.

 

Το Τελ Αβίβ σφυροκοπά τον νότιο Λίβανο από το πρωί της Δευτέρας, ενώ όπως όλα δείχνουν μέσα στις επόμενες ώρες οι επιθέσεις του θα πραγματοποιούνται συντονισμένα από στεριά, θάλασσα και αέρα.

Ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε το βράδυ της Δευτέρας ότι ετοιμάζεται να επεκτείνει τις επιχειρήσεις του εναντίον της Χεζμπολάχ στην «παράκτια ζώνη» του νοτίου Λιβάνου, καλώντας τους κατοίκους να μην πηγαίνουν στις παραλίες ή στη θάλασσα της περιοχής αυτής, προμηνύοντας πως θα ακολουθήσει νέο μπαράζ επιθέσεων.

Οι ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι σύντομα στις επιχειρήσεις κατά της Χεζμπολάχ, θα εμπλακεί και το ισραηλινό ναυτικό. «Οι ισραηλινές δυνάμεις θα πλήξουν σύντομα τις τρομοκρατικές δραστηριότητες της Χεζμπολάχ στην παράκτια ζώνη» ανέφερε ο εκπρόσωπος του στρατού για τον αραβόφωνο πληθυσμό, ο Αβισάι Αντράε, σε ανάρτησή του στο Telegram.

Ο ισραηλινός στρατός έχει προειδοποιήσει τους κατοίκους να μείνουν μακριά από τις παραλίες νότια του ποταμού Αουαλί, καθώς και τους ψαράδες να μείνουν μακριά από την περιοχή σε μια έκταση 36 μιλίων.

 

ΠΗΓΗ

ΙΣΡΑΗΛΧΕΖΜΠΟΛΑΧ