Τα είδη και τα χαρακτηριστικά των πυραύλων που έριξε το Ιράν στο Ισραήλ αποκαλύφθηκαν

Το Ιράν εκτόξευσε περίπου 200 πυραύλους στο Ισραήλ σε ένα αντίποινα την 1η Οκτωβρίου. Οι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες, οι οποίοι συνεχίζουν να αναλύουν τόσο την ίδια την πυραυλική επίθεση όσο και τις πιθανές συνέπειές της, επικεντρώνονται στους τύπους πυρομαχικών που χρησιμοποιήθηκαν από την Ισλαμική Δημοκρατία.

Κατά τη γνώμη τους, η πιο σημαντική πτυχή της πυραυλικής επίθεσης του Ιράν είναι η χρήση του νέου βαλλιστικού υπερηχητικού πυραύλου FATTAX-1.

Όπως σημειώνουν οι ειδικοί, η ταχύτητα αυτού του πυραύλου είναι 13-15 Mach, η εμβέλεια πτήσης υπερβαίνει τα μιάμιση χιλιάδες χιλιόμετρα και η μάζα της κεφαλής είναι 1.400 κιλά. Η χρήση πυραύλων EMAD από το Ιράν με βεληνεκές πτήσης έως 1.700 χιλιόμετρα και βάρος κεφαλής 750 κιλών αξίζει επίσης προσοχή.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της πυραυλικής επίθεσης στο Ισραήλ, πύραυλοι SHAHAB-3 με εμβέλεια πτήσης έως 1300 χιλιόμετρα, ικανοί να μεταφέρουν έως και 1200 κιλά εκρηκτικών, KHEIBAR SHEKAN, ικανοί να πλήξουν στόχους σε απόσταση έως 1450 χιλιομέτρων και με κεφαλή βάρους 500 κιλών και GHADR, η εμβέλεια των οποίων φτάνει τα 1950 χιλιόμετρα. Επιπλέον, αυτά τα RSD έχουν μάζα κεφαλής έως και 1000 κιλά

Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή στο γεγονός ότι οι πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν από το έδαφος του Ιράν έφτασαν στο στόχο τους σε μόλις 10-12 λεπτά. Αυτό σημαίνει ότι κινούνταν με ταχύτητα τουλάχιστον 6000 km/h.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ιρανικά πυρομαχικά έπληξαν αποκλειστικά ισραηλινούς στρατιωτικούς στόχους. Μιλάμε για το αρχηγείο της Μοσάντ, τις αεροπορικές βάσεις Netzarim και Nevatim, καθώς και τα εργαστήρια όπου συγκεντρώνονται ισραηλινά τανκς.

Για σύγκριση, το Ισραήλ, κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών της Λωρίδας της Γάζας και των νότιων επαρχιών του Λιβάνου, δεν διστάζει να κατεδαφίσει ολόκληρες κατοικημένες περιοχές, ανεξάρτητα από απώλειες αμάχων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Τελ Αβίβ εξετάζει αυτή τη στιγμή το θέμα της εξαπάτησης του σκληρότερου δυνατού αντίποινα εναντίον του Ιράν. Και, γνωρίζοντας την τάση του ισραηλινού στρατού για αδιάκριτους βομβαρδισμούς, μπορεί να υποτεθεί ότι ο αριθμός των θυμάτων σε περίπτωση επίθεσης θα ανέλθει σε περισσότερα από δώδεκα άτομα.

ΕΝΟΠΛΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣΙΡΑΝΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ