ΣΥΡΙΖΑ: Δημοσκόπηση-«γροθιά» υπέρ Κασσελάκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο ΣΥΡΙΖΑ δε διάγει και τις ευτυχέστερες μέρες του. Κι αυτό είναι κάτι παραπάνω από προφανές. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μαστίζεται από μια πρωτοφανή εσωστρέφεια, την στιγμή που το ποσοστό του ολοένα και συρρικνώνεται.

Φυσικά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για πολύ κόσμο, ήταν ο αποκλεισμός του Στέφανου Κασσελάκη.

Η Κεντρική Επιτροπή με μία τουλάχιστον αμφιλεγόμενη απόφαση… πέταξε εκτός τον πρώην πρόεδρο του κόμματος, ο οποίος είχε θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την αρχηγία.

Από εκείνο το σημείο και μετά ξέσπασε ένας νέος «εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ, που ακόμη δεν είχε συνέλθει από την προηγούμενη διάσπαση που είχε ως αποτέλεσμα τη «γέννηση» της Νέας Αριστεράς.

Το ζητούμενο, βέβαια, είναι τι έχουν να πουν οι ψηφοφόροι της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και ο αποτέλεσμα της τελευταίας δημοσκόπησης (εκείνης της GPO για λογαριασμό του STAR) δε «φωνάζει» απλά, αλλά… κραυγάζει. Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί οι ψηφοφόροι του κόμματος σε ποσοστό 55,4% διαφωνούν με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής ν’ αποκλείσει τον Στέφανο Κασσελάκη από τη διεκδίκηση της προεδρίας στις εσωκομματικές εκλογές. Παράλληλα, σχεδόν το 60% (και πιο συγκεκριμένα το 58,6%) θέλει να τον δει να ξανακατεβαίνει και να διεκδικεί το χρίσμα.

 

Τι σημαίνουν σε… απλά ελληνικά όλ’ αυτά;

Πως ο Άδωνις Γεωργιάδης μάλλον είχε απόλυτο δίκιο: πράγματι, ο Στέφανος Κασσελάκης αν βρει τον τρόπο να είναι υποψήφιος, μάλλον θα επανεκλεγεί. Και μάλιστα εύκολα…

ΠΟΛΙΤΙΚΗΣΥΡΙΖΑ
Comments (0)
Add Comment