Συναγερμός στην Πάτρα: Η πυρκαγιά έχει περικυκλώσει το παιδιατρικό νοσοκομείο Καραμανδάνειο.

Τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν έξω από το νοσοκομείο κατέγραψε η κάμερα του Mega

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (9/7) σε προάστιο της Πάτρας, προκαλώντας μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Η πυρκαγιά σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ έχει περικυκλώσει το παιδιατρικό νοσοκομείο Καραμανδάνειο.

 

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε αρχικά σε χαμηλή βλάστηση κοντά στην οδό Αγίου Τρύφωνος, πολύ κοντά σε πυκνοκατοικημένη περιοχή, με αποτέλεσμα να σταλούν τέσσερα μηνύματα από το 112, εκ των οποίων τα τρία καλούσαν για εκκένωση.

Τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν έξω από το νοσοκομείο κατέγραψε η κάμερα του Mega. Μάλιστα, στον «αέρα» φάνηκε η απόγνωση μιας γυναίκας που προσπαθούσε να επικοινωνήσει με έναν δικό της άνθρωπο που βρισκόταν πολύ κοντά στη φωτιά.

«Είναι εγκλωβισμένη εδώ μέσα, δεν μπορεί να περάσει από τη φωτιά», είπε η γυναίκα με τρεμάμενη φωνή στην ρεπόρτερ.

 

Κατόπιν πήρε τηλέφωνο και με λυγμούς είπε: «Που είσαι, Κατερίνα; Έλα κάτω, Κατερίνα, θα με αποτελειώσεις…», τη στιγμή που η ρεπόρτερ του Mega προσπαθούσε να την ηρεμήσει.

«Να τη, έρχεται», είπε μετά από λίγα δευτερόλεπτα και όπως είδαμε στις οθόνες μας, ο άνθρωπός της εμφανίστηκε μέσα από τους καπνούς.

Μεγάλη ζημιά υπέστη το νοσοκομείο Παίδων Καραμανδάνειο, με τη φωτιά να φτάνει στον τρίτο όροφο του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Ο παιδίατρος Θανάσης Φίλιας είπε σε ρεπορτάζ της ΕΡΤ πως όλοι οι ασθενείς απομακρύνθηκαν από το νοσοκομείο και μεταφέρθηκαν σε άλλες κλινικές της πόλης.

Ασφαλή είναι τα παιδιά που μεταφέρθηκαν από εκεί στο Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας «Αγ. Ανδρέας», ενώ στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού του στρατού ξηράς, που βρίσκεται στην περιοχή της Εγλυκάδας, έχουν μεταφερθεί και παραμένουν οι τρόφιμοι του «Κωνσταντοπούλειου» ευγηρείου και του και του θεραπευτικού παιδαγωγικού κέντρου «Μέριμνα», τα οποία έχουν εκκενωθεί λόγω της φωτιάς.

«Έχει ολοκληρωθεί η εκκένωση έγκαιρα και γρήγορα. Απομακρύνθηκαν όλα τα νοσηλευόμενα παιδιά και μεταφέρθηκαν στα υπόλοιπα νοσοκομεία της πόλης, στο Ρίο και τον Άγιο Ανδρέα», είπε χαρακτηριστικά.

 

 

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ