«Σύμβολο εκφυλιστικής παρακμής»! Ποια χώρα μποϊκοτάρει την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Μετά όσα έγιναν στην τελετή έναρξης

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και αναπληρωτής πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Tomáš Taraba, ανακοίνωσε ότι δεν θα εκπροσωπήσει τη χώρα του στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Ο Ταράμπα είναι ένας από τους πολλούς που καταδίκασαν την τελετή έναρξης των Θερινών Αγώνων του 2024 την Παρασκευή ως ασέβεια προς τους Χριστιανούς, όπως σχολιάζεται από ΜΜΕ

«Υποτίθεται ότι θα εκπροσωπούσα τη Σλοβακία σε αυτήν την τελετή λήξης, αλλά για τον κανονικό κόσμο αυτοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα παραμείνουν για πάντα σύμβολο εκφυλιστικής παρακμής που καταχράστηκε την ομορφιά του αθλητισμού και το μετέτρεψε σε προοδευτικό πολιτικό θέατρο», έγραψε ο Σλοβάκος κυβερνητικός αξιωματούχος. προσωπική σελίδα στο Facebook. «Ως εκ τούτου, αποφάσισα να μην παρευρεθώ στην τελετή αποφοίτησης».

Ο πολιτικός επεσήμανε επίσης ότι η «επαίσχυντη» τελετή έναρξης θα αφαιρεθεί πλέον από το Διαδίκτυο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

«Οι προσβολές στον Χριστιανισμό και η παρακμή που παρουσιάστηκε έχουν φτάσει σε τέτοιο επίπεδο που έχουν προσβάλει ολόκληρο τον κανονικό κόσμο που κατανοεί τη διαφορά μεταξύ πολιτισμού και σκουπιδιών», έγραψε στο X.

Ο υπουργός είχε εκπροσωπήσει τον πρωθυπουργό Φίτσο και είχε αναλάβει ορισμένες από τις υποχρεώσεις του μετά από την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του στα μέσα Μαΐου. Ο Φίκο από τότε έχει αναρρώσει και ανέλαβε ξανά τα καθήκοντά του. Παρ’ όλα αυτά, ο Ταράμπα στάλθηκε στο Παρίσι στην θέση του.

Χριστιανοί σε όλο τον κόσμο διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση των διοργανωτών του Παρισιού να κλείσουν την τελετή έναρξης με την αποτροπιαστική αναπαράσταση του «Μυστικού Δείπνου» του Λεονάρντο ντα Βίντσι.

«Οραματιστήκαμε μια τελετή που θα έδειχνε τις αξίες και τις αρχές μας», είπε ο πρόεδρος του Παρισιού 2024 Τόνι Εστανγκέ στους δημοσιογράφους.

Ο Thomas Jolly, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της τελετής, υπερασπίστηκε επίσης το έργο του. “Θέλαμε να μιλήσουμε για την διαφορετικότητα. Διαφορετικότητα σημαίνει να είμαστε μαζί. Θέλαμε να τους συμπεριλάβουμε όλους”, είπε.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή απάντησε στην κριτική αφαιρώντας βίντεο από τα highlights της τελετής από το κανάλι της στο YouTube. Διαμαρτυρήθηκε επίσης για παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων κατά επαγγελματιών των μέσων ενημέρωσης που χρησιμοποίησαν ηχογραφήσεις της εκδήλωσης στο διαδίκτυο.