Συγκλονίζει ο Zaluzhny πρώην αρχιστράτηγος της Ουκρανίας: Τραγικό λάθος το Kursk – Το νέο σχέδιο ειρήνης, παραδοχή ήττας

Το νέο σχέδιο ειρήνης του Zelensky είναι παραδοχή ήττας - Θα παρουσιαστε στις 25 Σεπτεμβρίου 2024

Η περιπέτεια του Kursk ήταν ένα τραγικό λάθος…
Για τους Ρώσους όμως ήταν πραγματικά η απόλυτη ασύμμετρη στρατηγική κίνηση…
Εγκλώβισαν στην περιπέτεια του Kursk σχεδόν 7 Ταξιαρχίες των Ουκρανών και το αποτέλεσμα είναι 14.000 νεκροί και τραυματίες και σχεδόν 1.000 τεθωρακισμένα κατεστραμμένα.
Ναι και οι Ρώσοι μετέφεραν 38.000 στρατιώτες ουσιαστικά 10.000 υπήρχαν στο Kursk και μετέφεραν άλλους 28.000 στρατιώτες σε σύνολο 716.000 Ρώσων στρατιωτών που βρίσκονται στην Ουκρανία.
Ο Zelensky ο Ουκρανός Πρόεδρος λέει ψέματα ότι η επίθεση στο Kursk πάει εντός σχεδίου αφού ο Ουκρανικός στρατός όντως συνθλίβεται στο Kursk…

Συγκλονίζει ο πρώην αρχιστράτηγος της Ουκρανίας: Τραγικό λάθος το Kursk

Ο πρώην γενικός διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny ήταν αντίθετος στην ιδέα της εισβολής στην περιοχή του Kursk, γράφει η εφημερίδα Politico, επικαλούμενη ουκρανούς στρατιωτικούς αξιωματούχους.
Σημείωσαν ότι ο Valery Zaluzhny το θεώρησε αυτό μια λάθος περιπέτεια.
Άλλοι στρατηγοί επίσης αντιτάχθηκαν σε αυτό, αναφέρει το δημοσίευμα.
Ορισμένοι από τους υψηλόβαθμους διοικητές της Ουκρανίας ήταν επιφυλακτικοί σχετικά με μια επίθεση στη Ρωσία, αναφέρει το Politico.
Ο Valery Zaluzhny πίστευε ότι το σχέδιο δεν περιείχε λεπτομέρειες σχετικά με τα επόμενα βήματα μετά τη διέλευση των συνόρων.
Ο πρόεδρος της χώρας Zelensky δεν μπόρεσε να δώσει ξεκάθαρη απάντηση στις ερωτήσεις του τότε αρχιστράτηγου.

Το νέο σχέδιο ειρήνης του Zelensky είναι παραδοχή ήττας – Θα παρουσιαστε στις 25 Σεπτεμβρίου 2024

Την άλλη εβδομάδα μάλλον στις 25 Σεπτεμβρίου 2024 ο Zelensky ο Ουκρανός Πρόεδρος θα παρουσιάσει το νέο σχέδιο ειρήνης με την Ρωσία αλλά αυτό δεν είναι τίποτε άλλο από παραδοχή ήττας.
Όταν π.χ. με βάση ενδείξεις θα συμπεριλαμβάνει πάγωμα των εχθροπραξιών σε ορισμένα μέρη του μετώπου και συνέχιση του πολέμου σε άλλα πέραν από την παράκρουση της πρότασης είναι και μια άμεση παραδοχή ότι ο Ουκρανικός στρατός απλά βρίσκεται λίγο πριν την κατάρρευση.
Όμως ας υποθέσουμε ότι όντως περιλαμβάνεται τέτοια πρόταση αυτό σημαίνει έμμεση αναγνώριση ότι η Ρωσία έχει καταλάβει τα εδάφη.
Θα υπάρχει λένε ορισμένοι αναφορά ότι η Ουκρανία θα δεχθεί να δώσει εδάφη στην Ρωσία αλλά πίσω από τις σημερινές γραμμές του μετώπου.
Να θυμίσουμε ότι ο Putin έχει ζητήσει από την Ουκρανία να παραδώσει όλα τα εδάφη του Luhansk (οι Ρώσοι κατέχουν το 94% των εδαφών), του Donetsk (οι Ρώσοι κατέχουν το 70% των εδαφών), της Zaporizhia (οι Ρώσοι κατέχουν το 60% των εδαφών) και της Kherson (οι Ρώσοι κατέχουν το 65% των εδαφών).