Σκάνδαλο στην Καθολική Εκκλησία της Ελλάδας: Ξέπλεναν μαύρο χρήμα με «επενδύσεις» σε… μπουζούκια

Οι ιερείς έβγαλαν περίπου 4 εκατ. ευρώ από λογαριασμούς της Καθολικής Εκκλησίας για να τα δίνουν σε ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων.

 

Κυριολεκτικά, «λαγούς» με… πετραχείλια, έβγαλε η έρευνα του Προέδρου της Αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος, επίτιμου Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη, που ξεκίνησε έλεγχο σε βάθος στα οικονομικά της Καθολικής Εκκλησίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα κτύπησε κόκκινο για δύο υψηλόβαθμους ιερωμένους της Καθολικής Εκκλησίας, ωστόσο η Αρχή έχει επεκτείνει τους ελέγχους γενικά στο χώρο της Εκκλησίας.

Κατά τις ίδιες πηγές, διαπιστώθηκε ότι, οι δύο ιερείς, οι οποίοι ιερουργούν σε δύο από τα μεγαλύτερα νησιά της χώρας, υπεξαιρούσαν χρήματα από το παγκάρι, το οποία «ξέπλεναν» μέσω νυχτερινών κέντρων ή σε μαγαζιά εστίασης, σε άλλη περιφέρεια της Ελλάδας

Σύμφωνα με την έρευνα της Αρχής ξεπλύματος, οι δύο ιερωμένοι φέρονται ότι, διοχέτευσαν σε πέντε τραπεζικούς λογαριασμούς περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ, μαύρο χρήμα.

Στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη 15 άτομα, που φέρονται ότι, διακινούσαν και επένδυαν σε επιχειρήσεις εστίασης τα ποσά, τα οποία υπεξαιρούσαν οι δύο ιερείς.

Ήδη έχουν δεσμευτεί και οι πέντε τραπεζικοί λογαριασμοί, που εμφανίζονται στο πόρισμα της Αρχής σε ελληνικές και ξένες τράπεζες, ενώ η δικογραφία έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της περιφέρειας, όπου δραστηριοποιούντο οι ιερείς και η ομάδα των 14, που φέρεται ότι, ξέπλενε τα χρήματα.

Διερευνώνται αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος.

Πηγή: https://www.ieidiseis.gr/

Comments (0)
Add Comment