Σχέδιο τριών σταδίων: Έτσι θα βάλουν περισσότερους Γερμανούς στον στρατό

Δυστυχώς τα νέα δεν είναι και τόσο καλά, καθώς, αν δεν αλλάξει κάτι, οι Γερμανοί και άλλοι Ευρωπαίοι θα στελεχώσουν το αντιρωσικό πολεμικό μέτωπο σε έναν πόλεμο που απειλεί να ξεσπάσει...

Πληθαίνουν οι πληροφορίες πως για την ώρα επικρατεί η τάση στην Δύση, η οποία έχει αποφασίσει πως θα το πάει στα άκρα με την Ρωσία με ό,τι αυτό συνεπάγεται!

Στην Γερμανία επικρατεί αναβρασμός στα επιτελεία Άμυνας! Εκτός από τα 100 δισεκατομμύρια σε ειδικά κονδύλια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, η Bundeswehr χρειάζεται ακόμη στρατιώτες, όπως σχολιάζεται!

Η Επίτροπος Άμυνας των Πρασίνων Eva Högl  ανακοίνωσε  στην τελευταία στρατιωτική έκθεση στα τέλη Απριλίου ότι οι προσπάθειες για «αύξηση του αριθμού των στρατιωτών από τους σημερινούς 182.000 σε τουλάχιστον 203.000 στρατιώτες έως το 2031 θα ήταν δύσκολο να επιτευχθούν».

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με πληροφορίες η Bundeswehr, υπό την ηγεσία του Μπόρις Πιστόριους, έχει πλέον αναπτύξει πιο συγκεκριμένα σχέδια!

Οι νέοι κανονισμοί για τον γερμανικό στρατό, οι οποίοι βρίσκονται σε επεξεργασία, βασίζονται σε ένα μοντέλο τριών σταδίων, με στόχο «10.000 νέους άνδρες και γυναίκες τον χρόνο» στις γερμανικές δυνάμεις!

Ο υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους έχει στο μυαλό «την ιδέα του για μια νέα στρατολογία βάσει του σουηδικού μοντέλου».

Το σχέδιο τριών σταδίων προβλέπει ότι όλοι οι 18χρονοι άνδρες και γυναίκες της κάθε χρονιάς στην Γερμανία θα λαμβάνουν, αρχικά, ταχυδρομείο από τον Στρατό, το οποίο θα αναφέρεται σε ένα ερωτηματολόγιο – «πιθανώς μέσω κωδικού QR», και θα πρέπει να συμπληρώσουν, ειδάλλως ίσως υπάρξει ακόμα και πρόστιμο! Οι ερωτήσεις θα έχουν να κάνουν με την φυσική κατάσταση ή τα προσωπικά κίνητρα του καθενός!

Στο δεύτερο στάδιο εμπνευστές του σχεδίου ελπίζουν ότι θα λάβουν «περίπου 350.000 απαντήσεις από άνδρες και περίπου 50.000 από γυναίκες» μέσω αυτής της πρωτοβουλίας. Για τη σχετική επεξεργασία των ερωτηματολογίων και τους πιθανούς προσδιορισμούς προστίμων, η Bundeswehr χρειάζεται επιπλέον «περίπου 500 νέες θέσεις» για τη στρατιωτική της διοίκηση, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που έρχονται από Γερμανία!

Εν τέλει, με βάση την επιθυμία του Πιστόριους και εκείνων που του έδωσαν την εντολή να προωθήσει το εν λόγω σχέδιο, αν τελικά αυτό καταστεί δυνατό, στο τρίτο στάδιο «10.000 από τους άνδρες και τις γυναίκες που θα επιλεχθούν, θα προσλαμβάνονται πραγματικά, ή τουλάχιστον αυτό ελπίζει το Υπουργείο Άμυνας». Η υπηρεσία θα πρέπει να διαρκεί από 6 έως δώδεκα μήνες.

Πολλοί βέβαια βρίσκουν το σχέδιο ελαφρύ και ζητούν ακόμα πιο δραστικά μέτρα στρατολόγησης, ειδικά όσο παραμένει επικρατούσα η άποψη πως η Ευρώπη πρέπει να προκαλέσει πολεμικά την ρωσική «Αρκούδα»!