Ρουκέτα της Χεζμπολάχ έπεσε κοντά στο ξενοδοχείο που διέμενε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Α.Μπλίνκεν στο Τελ Αβίβ!

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι κατευθύνθηκαν στο καταφύγιο του ξενοδοχείου

Ρουκέτα της Χεζμπολάχ έπεσε κοντά στο ξενοδοχείο όπου διέμενε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Α.Μπλίνκεν στο Τελ Αβίβ χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί εάν η σιιτική οργάνωση επιχείρησε να πραγματοποιήσει ένα πλήγμα που θα άναβε φωτιά σε όλο τον πλανήτη.

Δύο ρουκέτες από τον Λίβανο κατέρριψε η αεροπορία του ισραηλινού Στρατού, σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι IDF, με τον συναγερμό για αεροπορική επιδρομή να ηχεί στο Τελ Αβίβ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Α.Μπλίνκεν, στην πόλη.

Η μία ρουκέτα έπεσε κοντά στο ξενοδοχείο που διέμενε ο Άντονι Μπλίνκεν και οι Αμερικανοί αξιωματούχοι κατευθύνθηκαν μαζί με άλλους επισκέπτες στο καταφύγιο του ξενοδοχείου.

Η κατάρριψη των ρουκετών έγινε λίγο αφότου οι ισραηλινές δυνάμεις αναχαίτισαν δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύθηκαν από τα ανατολικά με στόχο το λιμάνι της Εϊλάτ στην Ερυθρά Θάλασσα, δήλωσε ο ισραηλινός στρατός.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, υπενθύμισε στον ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου και στον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ, ότι το εμπάργκο όπλων είναι «ακόμα στο τραπέζι» σε περίπτωση που οι ισραηλινές δυνάμεις δεν εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους πριν από την αναχώρησή του από το Ισραήλ με προορισμό την Σαουδική Αραβία αποκάλυψε ότι «θα ακολουθήσει όσα προβλέπει ο νόμος» για τη συνέχιση στρατιωτικής βοήθειας προς το Τελ Αβίβ, λόγω της ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα.

Ο Α.Μπλίνκεν συναντήθηκε με τους Μ.Νετανιάχου και Γ.Γκάλαντ, με την ατζέντα να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την προειδοποίηση των ΗΠΑ για επιβολή εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ, αν δεν επιλύσει την ανθρωπιστική κρίση που έχει προκληθεί στη Γάζα, μέσα σε διάστημα 30 ημερών, όπως ανέφερε η επιστολή που παρέλαβε το Τελ Αβίβ στα μέσα Οκτωβρίου.

Ο Α.Μπλίνκεν δήλωσε χαρακτηριστικά ότι από την ημέρα που παραδώσαμε την επιστολή στο Ισραήλ «έχουμε δει πρόοδο στην παροχή ανθρωπιστική βοήθειας, ωστόσο δεν είναι αρκετή και χρειάζεται περαιτέρω προσπάθεια», ενώ ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε το Ισραήλ να μην κλιμακώσει τη σύγκρουσή του με το Ιράν και τη Χεζμπολάχ.

«Ήταν επίσης επιτακτική ανάγκη για εμάς να προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε ότι αυτή η σύγκρουση δεν θα εξαπλωθεί. Είμαστε αποφασιστικοί στην υπεράσπιση του Ισραήλ όταν πρόκειται για επιθέσεις που δέχεται από το Ιράν και από οργανώσεις που υποστηρίζονται από την Τεχεράνη», είπε χαρακτηριστικά ο Α.Μπλίνκεν.

Στο τέλος, ο ίδιος πρόσθεσε: «Στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ και θα είμαστε πάντα δίπλα στο πλευρό και την άμυνά του, όμως είναι εξίσου σημαντικό για το Ισραήλ να απαντήσει με τρόπους που δεν δημιουργούν μεγαλύτερη κλιμάκωση και δεν κινδυνεύουν να επεκτείνουν τη σύγκρουση με τη Χεζμπολάχ και τον Λίβανο στην ευρύτερη περιοχή».

Comments (0)
Add Comment