Πυροβολισμοί στη Συγγρού: Η Δίωξη Εκβιαστών ανέλαβε την έρευνα – Το σενάριο που εξετάζεται

Οι αστυνομικοί έχουν συλλέξει ήδη υλικό από κάμερες ασφαλείας για την επίθεση στη Συγγρού.

 

Το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών ανέλαβε εν τέλει την έρευνα για τη συμπλοκή με πυροβολισμούς στη λεωφόρο Συγγρού, στο ύψος της Νέας Σμύρνης.

Αρχικά την υπόθεση είχε στα χέρια του το Τμήμα Ασφαλείας Νέας Σμύρνης, ωστόσο, αποφασίστηκε η έρευνα να αναβαθμιστεί και να αναληφθεί από μία κεντρική υπηρεσία. Πρωταρχικός στόχος της ΕΛ.ΑΣ. είναι να ταυτοποιηθούν οι δράστες της επίθεσης που επέβαιναν σε αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν. Το γεγονός ότι ένας εξ αυτών είχε πάνω του όπλο και μάλιστα πυροβόλησε με «ευκολία» το ένα από τα δύο θύματα φανερώνει τη σοβαρότητα του περιστατικού.

Το ένα εκ των δύο θυμάτων φέρεται να έχει πει στους αστυνομικούς ότι δεν γνώριζε ούτε εκείνος ούτε ο φίλος του τους δράστες. Η Αστυνομία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο η συμπλοκή να είναι αποτέλεσμα διαπληκτισμού για ασήμαντη αφορμή, που είχε προηγηθεί σε άλλο σημείο του δρόμου. Σημειώνεται ότι ουδέποτε τα δύο θύματα έχουν απασχολήσει κάποια κεντρική υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικοί έχουν συλλέξει ήδη υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής και μάλιστα -όπως λένε αρμόδιες πηγές- υπάρχει εικόνα της μοτοσικλέτας των θυμάτων και του αυτοκινήτου των δραστών από προγενέστερο χρόνο. Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, το αυτοκίνητο σταμάτησε στον παράδρομο της Συγγρού και όταν η μηχανή των θυμάτων σταμάτησε από πίσω του, τότε τρία άτομα αποβιβάστηκαν από το Ι.Χ. και εξαπέλυσαν την επίθεση.

Ο 35χρονος δέχτηκε σφαίρα και ο 22χρονος φίλος του χτυπήματα με γροθιές και κλωτσιές. Οι δράστες εξαφανίστηκαν με το αυτοκίνητο αναπτύσσοντας ταχύτητα. Στο σημείο οι αστυνομικοί εντόπισαν έναν κάλυκα και δύο σφαίρες που κατασχέθηκαν και μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Τα δύο θύματα της επίθεσης πήγαν με την μοτοσικλέτα που επέβαιναν για τις πρώτες βοήθειες αρχικά στο Ασκληπιείο Νοσοκομείο Βούλας και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο «Γεννηματά». Κανείς τους δεν διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του.

Πηγή: https://www.ieidiseis.gr/

εγκληματικότηταΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ