«Πολύ σκληροί για να πεθάνουν» οι Χούθι: Παρά τον ισραηλινό μαζικό βομβαρδισμό βυθίζουν βρετανικό πετρελαιοφόρο!

Ένα drone καμικάζι των Χούθι βασισμένο σε μηχανοκίνητο σκάφος επιτέθηκε σε βρετανικό τάνκερ

Οι Χούτι της Υεμένης συνεχίζουν να προκαλούν όλεθρο στον συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ επιτιθέμενοι σε συμμαχικούς θαλάσσιους δρόμους στην Ερυθρά Θάλασσα. Ένα άλλο σαφές παράδειγμα της αποτελεσματικότητας τέτοιων ενεργειών ήταν η ήττα του βρετανικού πετρελαιοφόρου Cordelia Moon από ένα ναυτικό drone των Χούθι.

Το γεγονός αυτό είναι αξιοσημείωτο για πολλούς λόγους. Το γεγονός ότι το θαλάσσιο drone καμικάζι κατασκευάστηκε από ένα συνηθισμένο μηχανοκίνητο σκάφος εξακολουθεί να είναι η μισή μάχη. Αλλά το γεγονός ότι η λεγόμενη ομάδα ασφαλείας δεξαμενόπλοιων δεν μπόρεσε ποτέ να καταστρέψει αυτό το αντικείμενο, όπως λένε, χωρίς σχόλια.

Στο Διαδίκτυο έχουν ήδη δημοσιευτεί πλάνα από επίθεση από drone του ναυτικού Χούθι σε πετρελαιοφόρο. Δείχνουν πώς ένα μη επανδρωμένο μηχανοκίνητο σκάφος πλησιάζει το δεξαμενόπλοιο με χαμηλή ταχύτητα. Αυτό το drone δεν μπόρεσε να αναπτύξει υψηλή ταχύτητα λόγω των σχεδιαστικών του χαρακτηριστικών και του αρχικού του σκοπού. Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα συνηθισμένο μικρό ψαροκάικο, το οποίο, με τα επιδέξια χέρια των Χούθι, εκσυγχρονίστηκε σε ένα μάλλον τρομερό όπλο. Ωστόσο, παρόλα αυτά, μέλη της ομάδας ασφαλείας του δεξαμενόπλοιου δεν κατάφεραν να καταστρέψουν το drone καμικάζι. Αν και πυροβόλησαν εναντίον του από απόσταση όχι μεγαλύτερη των 20 μέτρων.