Την στιγμή που ολόκληρη η Γηραιά Ήπειρος μετατρέπεται στην κυριολεξία σε ήπειρο γηραιών ατόμων, με το δημογραφικό να αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, η παράνοια των υπερασπιστών της κλιματικής αλλαγής φθάνει σε σημείο να ζητούν να μειωθούν οι γεννήσεις, προκειμένου να σωθεί ο πλανήτης.
Η μείωση της τεκνοποίησης είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος για την καταπολέμηση της υποτιθέμενης κλιματικής κρίσης και την αποτροπή της κατάληξης του κόσμου, επομένως η Εκκλησία της Σουηδίας θα πρέπει να μοιράζει προφυλακτικά μετά τις εκκλησιαστικές λειτουργίες. Αυτή η τοποθέτηση προέρχεται από τη Susanne Wigorts Yngvesson, καθηγήτρια ηθικής στο Πανεπιστήμιο Enskilda της Στοκχόλμης.
Σε ένα άρθρο της εφημερίδας της Εκκλησίας η Susanne Wigorts Yngvesson κάνει την πρότασή της. Πιστεύει ότι υπήρξε πάρα πολλή συζήτηση σχετικά με το τι πρέπει να φάμε, πώς να ταξιδέψουμε και πώς η εκκλησία πρέπει να διαχειρίζεται το δάσος της, και παράλληλα επισημαίνει δύο ακόμη τομείς: τα ταξίδια με το αυτοκίνητο και τον τοκετό.
Λιγότερα ή καθόλου παιδιά η λύση…
«Εάν ο οδικός χάρτης της Εκκλησίας της Σουηδίας εστιάζει αποκλειστικά σε μέτρα για την κλιματική αλλαγή, τότε η πιο επείγουσα επένδυση θα πρέπει να είναι να γεννηθούν λιγότερα παιδιά, κατά προτίμηση καθόλου», γράφει .
Ένα τέτοιο μέτρο θα έχει δραματικές συνέπειες με άλλους τρόπους, παραδέχεται η ίδια, αλλά ταυτόχρονα το θεωρεί λογικό δεδομένης της υποτιθέμενης κλιματικής έκτακτης ανάγκης.
Η διανομή προφυλακτικών μετά τις εκκλησιαστικές λειτουργίες και τις συναυλίες, σύμφωνα με την Wigorts Yngvesson, θα ήταν ένας τρόπος για την Εκκλησία της Σουηδίας να συμβάλει στη μείωση της τεκνοποίησης και θα πρέπει να αποτελεί μέρος του σχεδίου δράσης της εκκλησίας για την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας, αναφέρει περαιτέρω .
Μια άλλη πρόταση είναι η διανομή επιδομάτων σε εργαζόμενους που δεν έχουν παιδιά.