Πάνε να τα μπαλώσουν για τον Μυστικό Δείπνο και τους Τrans, ενώ χθες ο σκηνοθέτης δεν είπε τίποτε

Βγάζουν... «νέες θεωρίες» μετά τον παγκόσμιο σάλο!

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού πυροδότησε οργισμένα σχόλια για τη φερόμενη βλάσφημη απεικόνιση του Μυστικού Δείπνου.

Η αναπαράσταση αυτή, που έγινε αφορμή ακόμα και να «κατέβει» το βίντεο της τελετής από το επίσημο κανάλι των Ολυμπιακών Αγώνων στο Youtube, προκάλεσε ακόμα και την αντίδραση της Καθολικής Εκκλησίας στη Γαλλία.

Ωστόσο μία νέα θεωρία προέκυψε σχετικά με το τι… συμβόλιζε το ούτως ή άλλως προσβλητικό θέαμα!

Τώρα πάνε να παρουσιάσουν το σόου με τους drag queens και τα λοιπά μέλη της LGBTQ κοινότητας ως «αναπαράσταση» του λεγόμενου «Συμπόσιου των θεών», ενός πίνακα που ζωγραφίστηκε το 1635 και αναπαριστά τον γάμο του Πηλέα και της Θέτιδος!

Ο πίνακας εκτίθεται σε μουσείο της γαλλικής πόλης Ντιζόν.

«Ήταν μια αναπαράσταση του γεγονότος που ονομαζόταν Εορτή του Διονύσου. Έλληνας Θεός της γιορτής και του γλεντιού και του τελετουργικού και του θεάτρου», υποστηρίζουν όσοι πάνε να… μαζέψουν τον ντόρο γύρω από την προσβολή των Θείων!

Εν τω μέσω της… σύναξης, υποτίθεται, κατά την παραπάνω εκδοχή, πως τον θεό Απόλλωνα αναπαριστά η ευτραφής γυναίκα με το «φωτοστέφανο», οποία τοποθετείται στη μέση ακριβώς του πλάνου, πίσω από τον «μπλε Διόνυσο».

Είτε δηλαδή μιλάμε για ευτελή χλευασμό του Χριστού και των μαθητών Του είτε των ΕΛ, των θεών των Ελλήνων!!!

Από την πλευρά του ο σκηνοθέτης της τελετής έναρξης, Τομά Ζολί, μετά τον σάλο υποστήριξε χθες Σάββατο ότι δεν ήθελε να προσβάλλει καμία θρησκεία με το σκετσάκι του:

 

«Αυτό που ήθελα, ήταν να πω ότι είμαστε ένα τεράστιο “εμείς”. Στη Γαλλία έχουμε το δικαίωμα να αγαπάμε ο ένας τον άλλον, όπως θέλουμε, με όποιον θέλουμε, στη Γαλλία έχουμε το δικαίωμα να πιστεύουμε και να μην πιστεύουμε.

Στη Γαλλία, έχουμε πολλά δικαιώματα.

Η πρόθεσή μου δεν ήταν να προσβάλω ή να σοκάρω. Ήθελα να αποτυπώσω τη Γαλλία σε όλη της την ποικιλομορφία».