Παναθηναϊκός – Τσέλσι 1-4: Διαφορά κλάσης, κατάρρευση και συντριβή

Η Τσέλσι, παίζοντας με εννέα αναπληρωματικούς, σμπαράλιασε στο ΟΑΚΑ με 4-1 τον Παναθηναϊκό των πέντε αλλαγών, πετυχαίνοντας τρία γκολ από το 49' έως το 59' - Ο Πελίστρι στο 69' το γκολ της... τιμής του Τριφυλλιού

Ο Παναθηναϊκός του Ντιέγκο Αλόνσο ξεκίνησε με τον Ντραγκόφσκι κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ο Μλαντένοβιτς, δεξιός ο Κώτσιρας και ο Σένκεφελντ με τον Γεντβάι οι δύο στόπερ. Μαξίμοβιτς, Τσέριν, Ουναϊ η τριάδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Αριστερός εξτρέμ ο Μαντσίνι, δεξιός ο Πελίστρι και στην κορυφή ο Γερεμέγεφ.

Η Τσέλσι του Έντσο Μαρέσκα παρατάχθηκε με τον Γιόργκενσεν στην υπεράσπιση της εστίας. Αριστερός μπακ ο Κουκουρέγια, δεξιός ο Βέιγκα και ο Μπαντασίλε με τον Ντισασί οι δύο στόπερ. Φερνάντες και Χολ οι δύο κεντρικοί χαφ. Ο Ζοάο Φέλιξ σε ελεύθερο ρόλο. Στο αριστερό φτερό της επίθεσης ο Μούντρικ, στο δεξί ο Νέτο και σέντερ φορ ο Ενκουκού.

Μία στιγμή, ένα λάθος πληρώνεται ακριβά

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, με πίστη, αυτοπεποίθηση, εντάσεις, συνδυασμούς και δύο πολύ καλές στιγμές. Ειδική η ευκαιρία στο 2′ ήταν τεράστια, με τον Γιόργκενσεν να διώχνει εντυπωσιακά την κεφαλιά του Γεντβάι. Στο 4′ ο Ουναϊ σούταρε άουτ έξω από την περιοχή και το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο μέχρι το 20′, με το low tempo των Άγγλων να βολεύει το Τριφύλλι.

Ένα λάθος, όμως, μία στιγμή, φτάνει με αντιπάλους αυτού του επιπέδου να σε φέρουν πίσω στο σκορ. Ο Γεντβάι στο 22′ πούλησε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, οι Άγγλοι βρήκαν την άμυνα των ”πρασίνων” για πρώτη φορά σε ανισορροπία και μετά την πάσα του Μούντρικ από αριστερά που έκανε… παρέλαση μιας και Σένκεφελντ και Κώτσιρας δεν έπεσαν πάνω του ούτε του έκλεισαν την πάσα, ο Φέλιξ από κοντά άνοιξε το σκορ. Μάλιστα, στο 27′ ο Έντσο Φερνάντες απείλησε εκ νέου, με τον Ντραγκόφσκι να διώχνει σε κόρνερ.

Η Τσέλσι μέχρι το τέλος του ημιχρόνου είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα και περιορίστηκε στο να κρατάει μακριά από την περιοχή του, τους Λονδρέζους.

Κατάρρευση σε ένα τέταρτο και συντριβή

Ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο μέρος κατάφερε να πετάξει την προσπάθεια του πρώτου στα σκουπίδια και να δεχθεί τρία γκολ μέσα σε δέκα λεπτά!

Στο 49′ ο Μούντρικ με κεφαλιά πέτυχε το 2-0 και στο 55′ ο Φέλιξ σούταρε, η μπάλα βρήκε στον Μαξίμοβιτς και κατέληξε στο πλεκτό για το 3-0. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Μαντσίνι έκανε ένα ανόητο χέρι-πέναλτι και ο Ενκουκού στο 59′ από την άσπρη βούλα πέτυχε το 4-0 για την Τσέλσι.

Το μόνο που κατάφερε η ομάδα του Αλόνσο ήταν να πετύχει το γκολ της τιμής στο 69′ όταν ο Τετέ πάσαρε στον Βαγιαννίδη και εκείνος έδωσε έτοιμο τέρμα στον Πελίστρι.

Tα υπόλοιπα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα…

MAN OF THE MATCH: Ζοάο Φέλιξ. Άνοιξε το σκορ, έφτιαξε το δεύτερο και ήταν ο κινητήριος μοχλός των Λονδρέζων, ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε επίθεση και μεσαία γραμμή. Πέτυχε και το 3-0… καθαρίζοντας το παιχνίδι.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Μικχάιλο Μούντρικ. Ο Ουκρανός εξτρέμ έφτιαξε το πρώτο γκολ της ομάδας με υπέροχη ασίστ στον Φέλιξ. Με ωραία κίνηση και κεφαλιά πέτυχε το 2-0 και ήταν σε σπουδαίο βράδυ για την Τσέλσι.

Μεγάλο ματς και από τον Μαρκ Κουκουρέγια που σε φάση ανάπτυξης έπαιζε ως κεντρικός χαφ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Παναθηναϊκός από το 46′ μέχρι και το 59′, μέσα σε δεκατρία αγωνιστικά λεπτά, κατάφερε να δεχτεί τρία γκολ, πληρώνοντας πολύ ακριβά κάθε αμυντικό του λάθος. Η Τσέλσι δεν συγχωρεί.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Γεντβάι στο πρώτο γκολ μαζί με Κώτσιρα και Σένκεφελντ, ο Κώτσιρας στο δεύτερο, ο Μαξίμοβιτς στο τρίτο, ο Μαντσίνι στο τέταρτο. Από γκάφες άλλο τίποτα ο αποψινός Παναθηναϊκός.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Χωρίς λάθη η διαιτησία του Νόμπρε απόψε στο ΟΑΚΑ. Ένας τοπ διαιτητής, μία τοπ διαιτησία.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Παναθηναϊκός παραδόθηκε απόψε άνευ όρων στην Τσέλσι και γνώρισε την συντριβή από τους πολύ ανώτερους, πολύ πιο ποιοτικούς Άγγλους που έκαναν πάρτι στο ΟΑΚΑ, ειδικά στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, σε ένα σημείο που το ”τριφύλλι” κατάρρευσε αγωνιστικά και δέχθηκε τρία γκολ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Γέντβαϊ, Μλαντένοβιτς (60’ Βαγιαννίδης), Μαξίμοβιτς, Τσέριν, Μαντσίνι (60’ Τετέ), Ουναϊ (80’ Μπακασέτας), Πελίστρι (70’ Τζούρισιτς), Γερεμέγεφ (71 Σπόραρ).

ΤΣΕΛΣΙ: Γιόργκενσεν, Μπαντιασίλε, Ντισασί, Βέιγκα, Κουκουρέγια, Φερνάντες (71’ Κασαντέι), Ντιούσμπερι-Χολ (77’ Τσουκβουεμέκε), Ζοάο Φέλιξ, Νέτο (62’ Τζορτζ), Ενκουνκού, Μούντρικ.

Πηγή

ΑΘΛΗΤΙΚΑΠαναθηναϊκός ΑΟ
Comments (0)
Add Comment