Πάει για γενική ανάφλεξη η Μ. Ανατολή! Σφυροκόπημα με 150 ρουκέτες – Τα πιο ισχυρά χτυπήματα από το 2006

Μεχρι στιγμής, κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης που ξεκίνησε μετά τις 7 Οκτωβρίου του περασμένου έτους, οι πύραυλοι της Ηezbollah έχουν συγκεντρωθεί σε βάθος λίγων μιλίων μέσα στο Ισραήλ και αυτό φαίνεται να αλλάζει με το σφυροκόπημα στο Βόρειο Ισραήλ

Η Hezbollah , πραγματοποίησε τρεις επιχειρήσεις την Κυριακή 22/9 το πρωί εναντίον στόχων στην κατεχόμενη Παλαιστίνη ως απάντηση στις σφαγές που διέπραξε το Iσραήλ την περασμένη εβδομάδα εναντίον Λιβανέζων αμάχων, σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης.
Η Αντίσταση επιβεβαίωσε ότι αυτές οι επιχειρήσεις ήταν για την υποστήριξη του σταθερού παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας, για την υποστήριξη της Αντίστασής του, και ως μέρος της αρχικής απάντησης στη βάναυση σφαγή που διαπράχθηκε από την κατοχή σε διάφορες περιοχές του Λιβάνου, την Τρίτη και την Τετάρτη (18-19/9) όταν πυροδότησε χιλιάδες τηλεειδοποιητές και ασύρματες συσκευές επικοινωνίας δεκτών, κοινώς γνωστά ως walkie-talkies.
Είναι αξιοσημείωτο ότι βαριές ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τον Νότιο Λίβανο προς περιοχές στα νότια άκρα των βόρειων κατεχόμενων εδαφών, σηματοδοτώντας μια από τις βαθύτερες επιθέσεις με ρουκέτες σε ισραηλινούς στόχους από την έναρξη της επιχείρησης Al-Aqsa Flood.
Σειρήνες ήχησαν σε πολλές περιοχές στα κατεχόμενα, καλύπτοντας μια σειρά 40 χιλιομέτρων από την ανατολική κατεχόμενη Παλαιστίνη έως περιοχές βόρεια της Τζενίν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
Μερικοί από τους οικισμούς στους οποίους χτυπούσαν οι σειρήνες βρίσκονται σχεδόν 60 χιλιόμετρα μακριά από την ισραηλινή γραμμή αποχώρησης από τον Λίβανο.
Η ισραηλινή στρατιωτική διοίκηση είπε ότι η Hezbollah εκτόξευσε 15 βλήματα πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς 333 χιλιοστών, που συγκρατούν μια εκρηκτική κεφαλή βάρους 175 κιλών, στην αεροπορική βάση Ramat David στην αρχική επίθεση.
Σύμφωνα με αυτούς τους ισχυρισμούς, αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η Hezbollah εκτοξεύει αυτό το διαμέτρημα ρουκετών σε κατεχόμενα από το Ισραήλ εδάφη από τις 7 Οκτωβρίου 2023.
Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι μόνο οκτώ από τους 15 πυραύλους αναχαιτίστηκαν από την αεράμυνα.

Η Ηezbollah έχει εξαπολύσει συντονιοσμένη και λυσσαλέα επίθεση σε στόχους βαθιά μέσα στο Ισραήλ, σε αυτό που είναι πιθανώς το μεγαλύτερο πλήγμα από τότε που ξεκίνησε η σύγκρουση.

Η Hezbollah κάνοντας επίδειξη ισχύος δημοσιοποίησε τις προδιαγραφές των τακτικών πυραύλων Fadi-1 και Fadi-2 που έχουν αναπτυχθεί πρόσφατα για επιθέσεις στο εσωτερικό του Ισραήλ.
Τα Μέσα της Ισλαμικής Αντίστασης στον Λίβανο ανακοίνωσαν ότι οι Fadi-1 και Fadi-2 είναι τακτικοί πύραυλοι εδάφους-εδάφους που χρησιμοποιούνται σε βομβαρδισμούς μεγάλου βεληνεκούς, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα καθοδηγούνται με ακρίβεια.

Μεγάλη επίθεση κατά του Ισραήλ εξαπέλυσαν σιιτικές οργανώσεις από το Ιράκ, σήμερα το βράδυ (22/9) στα σύνορα με την Ιορδανία, προφανώς από την οργάνωση KSS φαίνεται να τηρεί την υπόσχεσή της για στήριξη στην Χεζμπολάχ.

Η Ισλαμική Αντίσταση του Ιράκ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ήταν η πέμπτη επίθεση συνολικά σήμερα «κατά στόχου» στο Ισραήλ.

Την ανησυχία τους για την κλιμάκωση της σύγκρουσης Ισραήλ – Χεζμπολάχ στον Λίβανο εκφράζουν ο ΟΗΕ, οι ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Την ίδια ώρα, το Ισραήλ τονίζει ότι οι επιθέσεις κατά της Χεζμπολάχ θα αυξηθούν με τη σιιτική οργάνωση να δηλώνει ότι η αντιπαράθεση με το Ισραήλ είναι πλέον μία μάχη χωρίς τέλος. Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ανησυχεί ότι ο Λίβανος θα μετατραπεί σε «μία άλλη Γάζα».