Ομολόγησε η δράστης του εγκλήματος στη Νέα Σμύρνη

Πρόκειται για την αδερφή του θύματος – Υπέδειξε το μαχαίρι, με το οποίο διέπραξε τον φόνο – Της ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος

 

Ξετυλίγεται το κουβάρι της τραγωδίας με τα δύο αδέρφια ΑμεΑ στη Νέα Σμύρνη, καθώς η αδερφή του θύματος παραδέχτηκε την δολοφονία του 46χρονου και υπέδειξε στις ανακριτικές αρχές το μαχαίρι, με το οποίο προκάλεσε τα θανάσιμα τραύματα στην κοιλιακή χώρα στον αδερφό της.

«Μου ζήτησε ένα ποτήρι νερό τσακωθήκαμε και τον χτύπησα με το μαχαίρι. Μετά έπλυνα το μαχαίρι στο μπάνιο και το έβαλα στον νεροχύτη», φέρεται να είπε.

Η καθ’ ομολογίαν δράστις πέρασε το κατώφλι του εισαγγελέα σήμερα Σάββατο 14/09 στην Ευελπίδων και της ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Η αδερφή του θύματος, 43 ετών, κρατήθηκε από την πρώτη στιγμή από την Αστυνομία, καθώς θεωρήθηκε ύποπτη. Εντύπωση στους αστυνομικούς προκάλεσε αμέσως το γεγονός ότι, φαίνόταν να έχει πλύνει τα πιάτα, καθώς και το μαχαίρι της δολοφονίας, που βρέθηκε σε συρτάρι. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ βρέθηκε αίμα τόσο στο σαλόνι, πάνω σε καναπέ, όσο και στην τουαλέτα του σπιτιού.

Στο πλαίσιο αυτό, οι αστυνομικοί που ερεύνησαν το σπίτι είχαν κατασχέσει διάφορα μαχαίρια τα οποία βρήκαν πλυμένα μαζί με πιάτα και η δράστης υπέδειξε αυτό που κατάφερε τα θανάσιμα πλήγματα στον αδερφό της.

H γυναίκα, που είναι ΑμεΑ, μεταφέρθηκε νωρίς το πρωί στα δικαστήρια και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί.

Δύσκολη η επικοινωνία της γυναίκας με τους αστυνομικούς

Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ζούγκλας», η αστυνομία ζήτησε οδηγίες για τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης, καθώς η επικοινωνία με την αδερφή του θύματος ήταν εξαιρετικά δύσκολη, λόγω της ασταθούς ψυχολογικής της κατάστασης.

Τα δύο αδέρφια πάσχουν από νοητική στέρηση και τους φρόντιζε κοινωνική λειτουργός, γιατί έχουν πεθάνει οι γονείς τους.

Ο 46χρονος νοσηλευόταν με κυκλοφορικά προβλήματα στα πόδια εξαιτίας διαβήτη. Μάλιστα, πρόσφατα είχε κάνει ένα χειρουργείο και μόλις προχθές είχε βγει από το νοσοκομείο μετά από μακρά νοσηλεία.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως το πρόσωπο του θύματος ήταν μελανιασμένο, είχε εκδορές στο λαιμό και ευδιάκριτο τραύμα από μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα.

Το χρονικό της τραγωδίας

Από τις καταθέσεις που πήραν οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως το βράδυ υπήρχαν αναφορές από γείτονες για φωνές από το συγκεκριμένο διαμέρισμα.

Δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης και έτσι ως βασική ύποπτος, μοιραία εξετάστηκε η αδελφή του θύματος, η οποία αρχικά μεταφέρθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Νέας Σμύρνης και στη συνέχεια στο Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, για να εξεταστεί από ψυχολόγο, καθώς ήταν δύσκολη η επικοινωνία μαζί της λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει.

Υπενθυμίζεται ότι ο 46χρονος εντοπίστηκε νεκρός από στελέχη του ΕΚΑΒ, τα οποία κλήθηκαν στο σημείο από την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου με την οποία νωρίτερα είχε επικοινωνήσει η αδερφή του θύματος.

Πηγή: https://www.zougla.gr/