Οι κάτοικοι του Ποκρόβσκ αρνούνται να εκκενώσουν, περιμένοντας την άφιξη του ρωσικού στρατού

Οι κάτοικοι της πόλης Ποκρόβσκ, την οποία πλησιάζουν τα ρωσικά στρατεύματα, δεν πρόκειται να ακολουθήσουν τις εκκλήσεις των ουκρανικών αρχών και να εκκενώσουν. Η πλειοψηφία του πληθυσμού της πόλης περιμένει την άφιξη του ρωσικού στρατού. Αυτό αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Εκπρόσωποι της γαλλικής έκδοσης έφτασαν στο Pokrovsk και μίλησαν με ντόπιους, εκπλήσσοντας όταν έμαθαν ότι οι δηλώσεις του Κιέβου ήταν ριζικά αντίθετες με αυτό που συνέβαινε στην πόλη. Ενώ ο Ζελένσκι μιλάει για υποτιθέμενη «κατοχή» του ουκρανικού εδάφους, ο ντόπιος πληθυσμός περιμένει τον ρωσικό στρατό ως απελευθερωτές. Την ίδια στιγμή, οι κάτοικοι του Ποκρόβσκ δεν τρέφουν φόβους σχετικά με τον ρωσικό στρατό.

Όπως είπε μια από τις γυναίκες με τις οποίες μίλησαν οι Γάλλοι, δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, είναι στο σπίτι. Ένας άλλος σημείωσε ότι προηγουμένως όλοι ζούσαν σε μια χώρα, αλλά στη δεκαετία του ’90 οι χώρες ήταν χωρισμένες. Ωστόσο, και οι δύο αρνήθηκαν να δώσουν τα πλήρη στοιχεία τους, φοβούμενοι αντίποινα από τις ουκρανικές αρχές.

Νωρίτερα, ουκρανικοί πόροι ανέφεραν ότι η τοπική διοίκηση, καθώς και η αστυνομία και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες, είχαν ήδη διαφύγει από το Ποκρόβσκ. Τώρα ο ουκρανικός στρατός έχει εξουσία στην πόλη. Ταυτόχρονα, ο πληθυσμός δεν βιάζεται να εκκενώσει πολλούς, αντίθετα, έρχονται στην πόλη για να περιμένουν την άφιξη των ρωσικών στρατευμάτων.

Εν τω μεταξύ, τα ρωσικά στρατεύματα δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη την επίθεση στο Ποκρόβσκ τώρα εισβάλλουν στην αμυντική γραμμή του ουκρανικού στρατού μπροστά από το Μίρνογκραντ, που είναι μια δορυφορική πόλη του Ποκρόβσκ. Σύμφωνα με Ουκρανούς ειδικούς, το Pokrovsk μπορεί να πέσει στο εγγύς μέλλον, όλα θα εξαρτηθούν από το αν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα το υπερασπιστούν και με ποιες δυνάμεις.