Οι Ισραηλινοί κτύπησαν τον αρχηγό της Χεζμπολαχ Χασάν Νασράλα

Κτυπήθηκε το υπόγειο κεντρικό αρχηγείο της οργάνωσης - Άγνωστη η τύχη του επικεφαλής της Χεζμπολάχ

Λίγα λεπτά μετά την ομιλία του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στον ΟΗΕ οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι κτύπησαν το υπόγειο καταφύγιο όπου βρίσκεται ο αρχηγός της οργάνωσης Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.

Όπως αναφέρουν ισραηλινές πηγές η επίθεση πραγματοποιήθηκε αφοότου οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες έλαβαν μια πληροφορία ότι ο αρχηγός της Χεζσμπολάχ Χασάν Νασράλα μόλις είχε φτάσει στο αρχηγείο της οργάνωσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, πραγματοποιήθηκε «χτύπημα ακριβείας» στο Κεντρικό Αρχηγείο της Χεζμπολάχ, που βρισκόταν κάτω από κτίρια κατοικιών στην Βηρυτό.

Το Al-Arabiya ανέφερε επικαλούμενο πηγές της οργάνωσης ότι ο  γ.γ. της Χεζμπολάχ είναι σε καλή κατάσταση και βρίσκεται σε ασφαλές μέρος.

Λιβανικές πηγές χαρακτήριζαν ως «βαρβαρισμό το τυφλό κτύπημα σε συγκρότημα κατοικιών. Μόνο βάρβαροι κτυπούν κατ’αυτό τον τρόπο».

Όπως αναφέρεται θα ακολουθήσει σύντομα επίσημη ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το ραδιόφωνο του ισραηλινού Στρατού ο Νασράλα έχει τραυματιστεί. 

Ο ισραηλινός στρατός «πλήττει στόχους της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο» όπως ανακοίνωσε.

Το τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ, Al Manar μετέδωσε ότι τέσσερα κτίρια καταστράφηκαν από τις επιδρομές. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ακούγονται πολλαπλές ισχυρές εκρήξεις στην πόλη και ένα τεράστιο σύννεφο καπνού έχει υψωθεί. Σειρήνες ασθενοφόρων ακούγονται σε όλη την πρωτεύουσα του Λιβάνου.

Σημειώνεται ότι τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στο Λίβανο, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας.

Το Ισραήλ συνέχισε να εξαπολύει πλήγματα σε στόχους της Χεζμπολάχ, μια ημέρα αφότου ο υπουργός Εξωτερικών της απέρριψε τις παγκόσμιες εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός με την υποστηριζόμενη από το Ιράν μαχητική οργάνωση.