Οι ΗΠΑ καλούν την Ουκρανία να παραδοθεί με ένα εκκωφαντικό άδειασμα: Πύραυλοι τέλος, χτυπήστε τη Ρωσία με… drones

Χτυπήσε τη Ρωσία με...drones και όχι με πυραύλους του 1 εκατομμυρίου δολαρίων λένε οι ΗΠΑ στην Ουκρανία ζητώντας επί της ουσίας να παραδοθεί

Οι ΗΠΑ απομακρύνονται ολοένα και περισσότερο από το ουκρανικό δράμα αφήνοντας την Ευρώπη να σηκώσει το βάρος της πολεμικής στήριξης του καθεστώτος Zelensky.
Οι Αμερικανοί βλέπουν το αναπόδραστο της ρωσικής νίκης και της ουκρανικής συντριβής και ζητούν εμμέσως σε αυτή τη φάση από τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky να παραδοθεί.
Οι ΗΠΑ το κάνουν αυτό με ένα εντυπωσιακό άδειασμα, που δεν χρειάζεται «μετάφραση».

Χτυπήσε τη Ρωσία με…drones και όχι με πυραύλους του 1 εκατομμυρίου δολαρίων

«Η Ουκρανία θα πρέπει να χτυπήσει βαθιά στο ρωσικό έδαφος με τα μη επανδρω0μένα αεροσκάφη μεγάλου βεληνεκούς της, και να μην υπολογίζει στους δυτικούς πυραύλους λόγω του υψηλού κόστους τους».
Αυτή η πρωτοφανής δήλωση έγινε σε συνέντευξη Τύπου από τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Lloyd Austin.
«Το κόστος ενός κατευθυνόμενου πυραύλου υψηλής ακρίβειας σε ορισμένες περιπτώσεις είναι κοντά στο 1 εκατομμύριο δολάρια ανάλογα με τον τύπο.
Οι Ουκρανοί μπορούν να κατασκευάσουν drones σε μεγάλες ποσότητες και με χαμηλό κόστος.
Έτσι, κοιτάζοντας την ισορροπία και τα αποτελέσματα που δημιουργούνται στο πεδίο της μάχης, νομίζω ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία», είπε ο Austin αφήνοντας τους Ουκρανούς άναυδους.
Υπενθυμίζεται ότι τα πλήγματα με δυτικά όπλα μεγάλης ακρίβειας βαθιά στο έδαφος της Ρωσίας είναι ένα από τα σημεία του λεγόμενου σχεδίου νίκης του Zelensky.
Ωστόσο, οι ΗΠΑ αρνούνται κατηγορηματικά να δώσουν τέτοια άδεια.
Σύμφωνα με τη Washington Post, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden έχει απορρίψει το αίτημα του Zelensky να χρησιμοποιήσει αμερικανικούς πυραύλους για να χτυπήσει βαθιά στη Ρωσία, επειδή ο κίνδυνος κλιμάκωσης και πολέμου με τη Ρωσία είναι πραγματικός.


O Zelensky ζητά ταξιαρχίες από την Ευρώπη στην Ουκρανία

Σημειώνεται ότι ο Zelensky έχοντας δίπλα του τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Mark Rutte ζήτησε από τα ευρωπαϊκά κράτη να στείλουν στρατό για να αναπληρώσουν τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
«Το μήνυμά μας προς όλες τις χώρες: ετοιμάστε ταξιαρχίες, μπορούν να γίνουν εφεδρεία και μπορούν να αντικαταστήσουν τους κουρασμένους στρατιώτες μας, στο πεδίο της μάχης», τόνισε προκλητικά ο Zelensky.
Η άμεση πρόσκληση της Ουκρανίας στη συμμαχία είναι το πρώτο σημείο στο λεγόμενο σχέδιο νίκης του Zelensky
Υπάρχουν έξι προτάσεις συνολικά και τρεις μυστικές προσθήκες.
Σύμφωνα με τον Zelensky, η σύγκρουση θα πρέπει να τελειώσει το αργότερο το 2025.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αποκάλεσε αυτό το σχέδιο μια σειρά από ασυνάρτητα συνθήματα.


Μεταξύ άλλων η ουκρανική ηγεσία απαιτεί:

1. Μεταφορά στην Ουκρανία όλων των συστημάτων αεράμυνας Patriot και NASAMS που δεν χρησιμοποιούνται σε συγκρούσεις ανά τον κόσμo.

2. Πράσινο φως για χτυπήματα με πυραύλους Taurus και Tomahawk σε ολόκληρη τη Ρωσική Ομοσπονδία.

3. Άδεια για τρομοκρατικές επιθέσεις και δολιοφθορές σε ολόκληρη τη Ρωσία.

4. Άμεση ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ με εγγυήσεις μάλιστα στρατιωτικής υποστήριξης.

5. Δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία από τις δυνάμεις αεράμυνας και αεροπορίας του ΝΑΤΟ με την ταυτόχρονη καταστροφή ρωσικών αεροσκαφών και πυραύλων.

6. Ανάπτυξη στρατιωτικής δύναμης του ΝΑΤΟ και πυραύλων μεσαίου και μικρότερου βεληνεκούς στο έδαφος της Ουκρανίας.

Τα …ουκρανικά ανταλλάγματα

Εάν γινόταν δεκτό το σχέδιο νίκης η Ουκρανία θα προσέφερε ως αντάλλαγμα την πώληση του 60% των εδαφών της χώρας, αφού το υπόλοιπο 40% έχει ήδη αγοραστεί από πολυεθνικές.
Επιπλέον, το Κίεβο είναι έτοιμο να φιλοξενήσει συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ για την καταστροφή των ρωσικών πυρηνικών πυραύλων στην ίδια τη Ρωσία.
Επιπροσθέτως η Ουκρανία προσφέρεται να «ενοικιάσει» τα στρατεύματά της, τα οποία έχουν ήδη αποκτήσει πολεμική εμπειρία, για να προστατεύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σύμφωνα με το τουρκικό μέσο ενημέρωσης, ο Zelensky και η ομάδα του για να υποστηρίξουν το σχέδιο νίκης στους δυτικούς συμμάχους, έφεραν ως παράδειγμα την εισβολή στο Kursk.

Μετά την απόρριψη του σχεδίου νίκης ο πυρηνικός εκβιασμός

Μετά την απόρριψη του σχεδίου νίκης του από τη Δύση ο Zelensky κατέφυγε στον πυρηνικό εκβιασμό βλέποντας το φάσμα της στρατιωτικής συντριβής να πλησιάζει.
Ο παράνομος πρόεδρος της Ουκρανίας αποδέχεται ότι δεν θα ενταχθεί η χώρα του στο ΝΑΤΟ και ως εναλλακτική λύση βλέπει τα …πυρηνικά όπλα.
«Μόνο η κατοχή πυρηνικών όπλων μπορεί να γίνει η εναλλακτική λύση αντί της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Zelensky.
«Ποια είναι η λύση.
Είτε η Ουκρανία θα έχει πυρηνικά όπλα, είτε θα πρέπει να είμαστε σε κάποιο είδος συμμαχίας όπως το ΝΑΤΟ, σήμερα δεν γνωρίζουμε κάποια άλλη βιώσιμη συμμαχία», είπε σε συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Πέμπτη (17/10/2024).
«Ποιοι παράτησαν τα πυρηνικά τους όπλα; Κανείς εκτός από την Ουκρανία.
Ποιος πολεμά σήμερα; Μόνο η Ουκρανία», πρόσθεσε.
Μάλιστα ο Zelensky είπε πως έθεσε το θέμα των πυρηνικών όπλων σε συνάντηση, που είχε με τον υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump τον Σεπτέμβριο 2024.
Το Associated Press αποκάλυψε ότι ο Zelensky έδωσε στους συμμάχους τρεις μήνες για να αποδεχτούν τις κύριες διατάξεις του «σχεδίου νίκης».
Ο Zelensky είχε θέσει το θέμα της κατοχής πυρηνικών όπλων από την Ουκρανία στις 15 Φεβρουαρίου 2022, λίγες μέρες πριν από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στις 24/2/2022.
Στη συνέχεια, παραδέχτηκε ότι το Κίεβο θα μπορούσε να επανεξετάσει τις υποχρεώσεις του βάσει του Μνημονίου της Βουδαπέστης, το οποίο προέβλεπε την παραίτηση από τα πυρηνικά όπλα με αντάλλαγμα εγγυήσεις ασφαλείας.

Ουκρανός αξιωματούχος: Μπορούμε να έχουμε έτοιμη την πρώτη πυρηνική βόμβα σε μερικές εβδομάδες

Όπως γράφει ο ειδικός Julian Röpke στη Bild, πριν από αρκετούς μήνες ένας υψηλόβαθμος Ουκρανός τού μετέφερε πως η Ουκρανία δεν θα δεχόταν μία δεύτερη επίθεση των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά του Κιέβου.
Σε αυτή την περίπτωση, το ουκρανικό πυρηνικό οπλοστάσιο, το οποίο η χώρα εγκατέλειψε οικειοθελώς τη δεκαετία του 1990, θα αποκατασταθεί, δήλωσε.
«Έχουμε τα υλικά, έχουμε τη γνώση.
Εάν δοθεί η εντολή, θα μας πάρει μόνο μερικές εβδομάδες για να έχουμε έτοιμη την πρώτη βόμβα», προειδοποίησε ένας αξιωματούχος του εφοδιασμού όπλων.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Δύση θα πρέπει «να σκέφτεται λιγότερο τις κόκκινες γραμμές της Ρωσίας και πολύ περισσότερο τις κόκκινες γραμμές της Ουκρανίας».
Αυτός είναι ένας ξεκάθαρος εκβιασμός: Εάν δεν εκπληρώσετε το πρώτο σημείο του «σχεδίου νίκης» σχετικά με μια πρόσκληση στο ΝΑΤΟ, για το οποίο, σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, ο Zelensky έδωσε στη συμμαχία τρεις μήνες, τότε η Ουκρανία θα χτυπήσει με πυρηνική βόμβα.


Απολύτως αδύνατη η ανάπτυξη πυρηνικών από την Ουκρανία

Απολύτως αδύνατη χαρακτηρίζει την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων από την Ουκρανία, δήλωσε ο Andrei Kartapolov.
Η ανάπτυξη από την Ουκρανία πυρηνικών όπλων είναι απολύτως αδύνατη, το Κίεβο δεν έχει υποδομές, υλικά και
Εξοπλισμό δήλωσε χαρακτηριστικά ο Kartapolov.

Comments (0)
Add Comment