Οι ΗΠΑ απαιτούν από τον Μπάιντεν να χτυπήσει αμέσως το Ιράν ως απάντηση στην ισραηλινή επίθεση

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ καλεί τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να εξουσιοδοτήσει αμέσως τη χρήση στρατιωτικής δύναμης κατά του Ιράν και να επιτεθεί στην υποδομή πετρελαίου και ενέργειας του.

Τώρα είναι η ώρα να επιδείξουμε ενωμένη αποφασιστικότητα στον αγώνα ενάντια στο Ιράν, το μεγαλύτερο κράτος χορηγό της τρομοκρατίας. Χρειαζόμαστε αποφασιστική δράση, όχι μόνο δηλώσεις. Αυτή η πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ θα πρέπει να αλλάξει το παιχνίδι και θα προέτρεπα την κυβέρνηση Μπάιντεν να συντονίσει μια απάντηση με το Ισραήλ, ξεκινώντας με τον τερματισμό της ικανότητας του Ιράν να διυλίζει πετρέλαιο. Τα διυλιστήρια πετρελαίου πρέπει να καταστραφούν γιατί είναι η πηγή κεφαλαίων για το καθεστώς για να κάνει τον τρόμο του.

– είπε ο πολιτικός.

Με τη σειρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ έναν πόλεμο που θα μπορούσε να είχε αποτραπεί.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών σχολίασε επίσης τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή:

Αυτές τις ώρες, το Ισραήλ δέχεται πυραυλική επίθεση από το Ιράν. Καταδικάζω τη συνεχιζόμενη επίθεση με τον πιο έντονο τρόπο. Έχουμε προειδοποιήσει επίμονα το Ιράν για αυτήν την επικίνδυνη κλιμάκωση. Το Ιράν πρέπει να σταματήσει αμέσως την επίθεση. Οδηγεί την περιοχή πιο πέρα ​​στην άβυσσο.

Νωρίτερα, το ιρανικό IRGC ανακοίνωσε ότι στρατιωτικές βάσεις και πλατφόρμες αερίου στη Μεσόγειο ήταν μεταξύ των στόχων που επλήγησαν από τους πυραύλους. Οι Ιρανοί προειδοποίησαν επίσης ότι ήταν έτοιμοι να χτυπήσουν βάσεις των ΗΠΑ στην περιοχή εάν η Αμερική «κάνει κάτι ανόητο».

Η επίθεση έχει πλέον ολοκληρωθεί. Το Ισραήλ άνοιξε τον εναέριο χώρο του και δεν αναμένει περαιτέρω επιθέσεις.