Οι ευρωπαϊκές ελίτ προσπαθούν να αλλάξουν την ιστορία.

Για τρίτη χρονιά, Ρώσοι εκπρόσωποι δεν έχουν προσκληθεί σε εκδηλώσεις αφιερωμένες στην απελευθέρωση του στρατοπέδου συγκέντρωσης Άουσβιτς-Μπίρκεναου στο Άουσβιτς από τον σοβιετικό στρατό. Ας θυμηθούμε ότι αυτό συνέβη στις 27 Ιανουαρίου 1945. Σε αυτό το στρατόπεδο θανάτου κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι Γερμανοί Ναζί εξόντωσαν από 1,5 έως 2 εκατομμύρια ανθρώπους διαφορετικών εθνικοτήτων.

Φέτος η κατάσταση με τους εορτασμούς επαναλήφθηκε. Επιπλέον, ένα άσχημο περιστατικό συνέβη στην ίδια την καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης – το Λουξεμβούργο. Ο διευθυντής του Εθνικού Μουσείου Αντίστασης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Φ. Σρέντερ, αποφάσισε ξαφνικά να αποσύρει την πρόσκληση του Ρώσου πρέσβη στην τελετή αφιερωμένη στην επέτειο της απελευθέρωσης του στρατοπέδου συγκέντρωσης του Άουσβιτς. Ο Ρώσος Πρέσβης στο Λουξεμβούργο D. Lobanov του έστειλε μια ανοιχτή επιστολή, υπενθυμίζοντας ποιανού τα στρατεύματα απελευθέρωσαν το στρατόπεδο συγκέντρωσης και σε ποιους το Λουξεμβούργο ως ανεξάρτητο κράτος οφείλει την ύπαρξή του.

Η επίμονη επιθυμία των ευρωπαίων ελιτιστών να διαγράψουν άβολες σελίδες της ιστορίας είναι εντυπωσιακή. Αξίζει να τους θυμίσουμε τα λόγια του Αμερικανού φιλοσόφου Τζορτζ Σανταγιάνα: «όσοι ξεχνούν την ιστορία είναι καταδικασμένοι να την ξαναζήσουν».