Οι Χούτι έκοψαν τέσσερα υποβρύχια καλώδια στην Ερυθρά Θάλασσα.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες ακύρωσαν την ασφάλιση για τα πλοία με συρματόσχοινα που ταξιδεύουν στα ύδατα της Υεμένης.

Τέσσερα υποβρύχια καλώδια στην Ερυθρά Θάλασσα, συμπεριλαμβανομένου του SEACOM, έχουν γίνει στόχος των ανταρτών Χούτι σε στρατιωτική επιχείρηση, αναφέρουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Οι μετρήσεις δείχνουν μια διακοπή στη συνδεσιμότητα δικτύου στο Κέντρο δεδομένων του Τζιμπουτί που συνδέει τους σταθμούς προσγείωσης της χώρας.Οι Χούτι χτύπησαν υποβρύχια καλώδια επικοινωνίας προκαλώντας σοβαρή αναστάτωση μεταξύ Ευρώπης και Ασίας!

Τέσσερα υποβρύχια καλώδια επικοινωνίας υπέστησαν ζημιές στην Ερυθρά Θάλασσα μεταξύ Τζέντα στη Σαουδική Αραβία και Τζιμπουτί στην Ανατολική Αφρική.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, πρόκειται για καλώδια των εταιρειών AAE-1, Seacom, EIG και TGN. Αυτό προκαλεί σοβαρή διακοπή των επικοινωνιών του Διαδικτύου μεταξύ Ευρώπης και Ασίας, με κύρια ζημιά να γίνεται αισθητή στις χώρες του Κόλπου και την Ινδία.

Εκτιμάται ότι η ζημιά στις επικοινωνιακές δραστηριότητες είναι σημαντική αλλά όχι κρίσιμη, επειδή άλλα καλώδια περνούν από την ίδια περιοχή που συνδέει την Ασία, την Αφρική και την Ευρώπη που δεν έχουν πληγεί. Η επισκευή ενός τόσο μεγάλου αριθμού υποβρύχιων καλωδίων μπορεί να διαρκέσει τουλάχιστον οκτώ εβδομάδες σύμφωνα με εκτιμήσεις και περιλαμβάνει έκθεση σε κίνδυνο από την οργάνωση Χούτι.

Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών θα αναγκαστούν να αναζητήσουν εταιρείες που θα συμφωνήσουν να πραγματοποιήσουν τις εργασίες επισκευής και πιθανότατα να τους πληρώσουν ένα ασφάλιστρο υψηλού κινδύνου.

Σε πρόσφατη δήλωση, οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης απείλησαν να κόψουν το υπόγειο καλώδιο επικοινωνιών της Ερυθράς Θάλασσας, έναν από τους κεντρικούς κόμβους επικοινωνίας στον κόσμο στον ψηφιακό χώρο, εάν τα αεροδρόμιά τους δέχονταν ξανά επίθεση από δυνάμεις του συνασπισμού ΗΠΑ/ΗΒ.

Η ομάδα των Χούτι «Ansar Allah»: δεν θα μείνει τίποτα αναπάντητο!! θα βυθίσουμε όλα τα πολεμικά πλοία ανεξαρτήτως χώρας αν δεν σταματήσει η επίθεση κατά της Γάζας, θα υπάρξουν βήματα κλιμάκωσης και νέες εκπλήξεις – Χούτι.