Ο Trump κατάφερε να κερδίσει τους αναποφάσιστους στο debate – Με 61% οδεύει ολοταχώς στον Λευκό Οίκο

Ο Trump επιστρέφει ως φαβορί συγκεντρώνοντας 61% - Το δημοσκοπικό μοντέλο δίνει στον Trump πιθανότητες 63% να κερδίσει την Πενσυλβάνια και 52% το Μίσιγκαν

Οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι επιλέγουν τον Donald Trump, και οδεύει προς την νίκη στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου σύμφωνα με σειρά μετρήσεων της κοινής γνώμης με βάση το μοντέλο του έγκυρου αναλυτή Nate Silver, τα αποτελέσματα των οποίων έδωσε στην δημοσιότητα.
Η αντίπαλός του Kamala Harris δεν κατάφερε να βλάψει τον πρώην ξανά υποψήφιο πρόεδρο.
Παναμερικανική έρευνα του BuzzFeed έδειξε προβάδισμα 5 πόντων υπέρ του Trump στους αναποφάσιστους, ενώ και στην βασική (swing) πολιτεία του Μίσιγκαν, περισσότεροι ψηφοφόροι άλλαξαν από την Harris στον Trump μετά τη συζήτηση, παρά το αντίθετο.
Πολλοί μάλιστα έκριναν πως η κούρσα έχει τελειώσει για τον Trump.

Ο Trump επιστρέφει ως φαβορί συγκεντρώνοντας 61% στο εκλογικό μοντέλο του Nate Silver μετά τη δημοσιοποίηση περισσότερων δημοσκοπήσεων
– Trump: 61% (+22,3)
– Harris: 38,7%
Το μοντέλο δίνει επίσης στον Trump πιθανότητες 63% να κερδίσει την Πενσυλβάνια και 52% το Μίσιγκαν

ο Buzzfeed βρίσκει ότι ο Trump προηγείται στους αναποφάσιστους κατά 5 μονάδες μετά τo debate, σε σχέση με το διάστημα πριν, κι αυτό είναι εκπληκτική επιτυχία.
Πριν: Trump 39%, Μετά 42% [+3]
Πριν: Harris 36%, Μετά 37% [+1]
Ακόμα αναποφάσιστοι: 21%

Η δημοσκόπηση του Μίσιγκαν κατέγραψε πως περισσότεροι ψηφοφόροι άλλαξαν από την Harris στον Trump μετά το debate
Άλλαξαν υπέρ του Trump: 5% (+2)
Άλλαξαν υπέρ της Harris: 3%
Δεν άλλαξαν: 90%
Αβέβαιοι: 2%%

Προβάδισμα και στην Βόρεια Καρολίνα

O πρώην πρόεδρος Donald Trump έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα έναντι της αντιπροέδρου Kamala Harris στη Βόρεια Καρολίνα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Quantus Polls την Παρασκευή (13/9/2024).
Εάν ο Trump κερδίσει τη Βόρεια Καρολίνα, η εκστρατεία της Harris θα αντιμετωπίσει τεράστια πίεση για να υπερασπιστεί τη Τζόρτζια, την Αριζόνα και τις πολιτείες της ζώνης σκουριάς, ειδικά την Πενσυλβάνια.
Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν κερδίσει τη Βόρεια Καρολίνα από τότε που ο Obama την έκανε για λίγο μπλε το 2008.
Ο Πρόεδρος Biden έχασε με διαφορά 1,34% το 2020.
Η δημοσκόπηση έδειξε ότι ο Trump έχει διαφορά 1,7% έναντι της Harris:

Trump: 50%
Harris: 48,3%
Δεν θα ψήφιζαν: 1,7%
Η δημοσκόπηση μετά τη συζήτηση περιελάμβανε 815 πιθανούς ψηφοφόρους στη Βόρεια Καρολίνα από τις 11 έως τις 12 Σεπτεμβρίου, με περιθώριο σφάλματος 3,5 ποσοστιαίες μονάδες.

Σίγουρος για την νίκη του ο Trump δεν πηγαίνει σε δεύτερο debate με την Harris

Υπενθυμίζεται πως μετά το debate το οποίο ο Donald Trump χαρακτήρισε στημένο από το ABC υπέρ της Δημοκρατικής αντιπάλου του και Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία, δήλωσε ότι αρνείται να συμμετάσχει σε νέο γύρο συζητήσεων.
«Όταν ένας πυγμάχος χάνει έναν αγώνα, τα πρώτα λόγια που βγαίνουν από το στόμα του είναι, ‘Θέλω ρεβάνς.’
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ξεκάθαρα ότι κέρδισα τη συζήτηση το βράδυ της Τρίτης απέναντι στη σύντροφο Kamala Harris, την υποψήφια της ριζοσπαστικής αριστεράς των Δημοκρατικών, και αμέσως ζήτησε δεύτερη συζήτηση», έγραψε στο Truth Social, κοινωνικό δίκτυο δικής του ιδιοκτησίας.
«Δεν εμφανίστηκε στη συζήτηση του Fox και αρνήθηκε να εμφανιστεί στο NBC και στο CBS.
Η Kamala πρέπει να επικεντρωθεί σε αυτό που έπρεπε να κάνει εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια.
Δεν θα υπάρξει τρίτη συζήτηση.»

Στημένο το debate από το ABC

Ο Trump υποστήριξε στο Fox & Friends ότι το debate ήταν «στημένο» από το τηλεοπτικό δίκτυο ABC υπέρ της Δημοκρατικής αντιπάλου του στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου 2024.
«Ήταν μια στημένη συμφωνία, όπως είχα υποθέσει ότι θα είναι, όταν κοιτάς το γεγονός ότι διόρθωναν όλα (όσα έλεγα) και δεν διόρθωναν όσα εκείνη έλεγε», κατήγγειλε ο Trump για τους δημοσιογράφους του ABC που συντόνισαν την τηλεμαχία και ξαναρωτούσαν τον Αμερικανό πρώην πρόεδρο για ψευδείς ισχυρισμούς που έκανε.
«Θα έπρεπε να τους αφαιρέσουν την άδεια για τον τρόπο που το έκαναν αυτό.
Νομίζω ότι έχασαν μεγάλη αξιοπιστία», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Τόσα πολλά πράγματα που είπα διαψεύστηκαν, διαψεύστηκαν εντελώς, αλλά η Kamala Harris μπορούσε να πει ό,τι ήθελε», κατήγγειλε ο Trump.
Kαταφερόμενος κατά του ABC, είπε πως: «Από τη σκοπιά του ABC, είναι ο πιο ανέντιμος, κατά τη γνώμη μου, ο πιο ανέντιμος ειδησεογραφικός οργανισμός, και αυτό λέει πολλά, γιατί όλοι είναι ουσιαστικά πραγματικά ανέντιμοι».
Υποστήριξε επίσης ότι ήταν το «καλύτερο debate που έχει κάνει ποτέ» και ότι το κέρδισε με «μεγάλη διαφορά».