Ο Τραμπ υποδέχθηκε τον Βίκτορ Όρμπαν στην κατοικία του

Διατηρούμε επαφή. Και δεν υπάρχει καλύτερος ή πιο έξυπνος

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Τραμπ αναφέρει ότι «πέρασα υπέροχα με τον φίλο μου» κι ότι οι δυο τους συζήτησαν «πολλά ενδιαφέροντα θέματα» και γιόρτασαν τη νίκη του Όρμπαν στις εκλογές τον περασμένο Απρίλιο, όταν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξή του προς τον Ούγγρο πρωθυπουργό.

Δεν υπάρχει καλύτερος ηγέτης από τον Βίκτορ Όρμπαν. Είναι απλά φανταστικός.

Είναι ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας. Κάνει εξαιρετική δουλειά.

Δεν είναι αμφιλεγόμενος. Γιατί λέει: Θα είναι έτσι, τελεία. Και αυτό είναι σωστό – είναι το αφεντικό! Είναι ένας σπουδαίος ηγέτης, ένας φανταστικός ηγέτης. Έχει μεγάλη εκτίμηση στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Είναι τιμή να σε έχουμε μαζί μας σήμερα, Βίκτορ. Μεγάλη τιμή, ευχαριστώ!

“Κάνατε καλή δουλειά και εγγυηθήκατε την ασφάλεια της χώρας σας”, του είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στην αρχή της συνάντησής του στο Οβάλ Γραφείο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει δηλώσει ότι τα “φρικτά” προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη οφείλονται στις “διαφορετικές” επιλογές που έκαναν άλλοι ηγέτες – υπονοώντας την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ η οποία το 2015 άφησε ανοιχτά τα σύνορα για τους Σύρους πρόσφυγες.

Ο ψεύτικος πρόεδρος προσβάλλεται επειδή ο Όρμπαν ξέρει ποιος είναι το αφεντικό. Γιατί να περνάει χρόνο με κάποιον που μάλλον δεν υπάρχει πια; «Ξέρετε ποιον συναντά στο Μαρ-α-Λάγκο σήμερα;» ρώτησε ο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής του εμφάνισης στη Φιλαδέλφεια, αναφερόμενος στον Τραμπ και την ιδιωτική του περιουσία στην πολιτεία της Φλόριντα. Ο Όρμπαν από την Ουγγαρία, ο οποίος δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι η δημοκρατία λειτουργεί και που θέλει μια δικτατορία». Ο Μπάιντεν πρόσθεσε: «Βλέπω ένα μέλλον στο οποίο υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία, όχι την αποδυναμώνουμε» “Κανείς δεν είναι καλύτερος, πιο έξυπνος ή καλύτερος ηγέτης από τον Βίκτορ Όρμπαν. Είναι φανταστικός”, είπε ο Τραμπ. Εάν ο Όρμπαν πει κάτι, τότε αυτό θα συμβεί, συνέχισε ο Τραμπ «Είναι το αφεντικό».

Ο Όρμπαν μετά τη συνάντησή του με τον Τραμπ στις ΗΠΑ: “Χρειαζόμαστε ηγέτες στον κόσμο που είναι σεβαστοί και μπορούν να φέρουν ειρήνη. Είναι ένας από αυτούς! Επιστρέψτε και φέρτε μας την ειρήνη, κύριε Πρόεδρε!”

Όσοι είναι κοντά στον Όρμπαν είπαν ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού αφορούσε την οικοδόμηση σχέσεων μεταξύ των συντηρητικών στην Ουγγαρία και τις ΗΠΑ – και για τα «πλεονεκτήματα που θα μπορούσε να φέρει μια εκλογή του προέδρου Τραμπ τον Νοέμβριο».