Ο Τραμπ μίλησε στο podcast του Ρόγκαν με τους 17,6 εκ. followers – (VIDEO full interview)

Τι είπε για την Κάμαλα Χάρις, τις εκλογές που τον «έκλεψαν» το 2020 και την ύπαρξη εξωγήινης ζωής..

Σε μια πολυαναμενόμενη συνέντευξη, ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε σε ένα ευρύ φάσμα πολιτιστικών και πολιτικών θεμάτων το βράδυ της Παρασκευής σε μια τρίωρη συζήτηση με τον Τζο Ρόγκαν, ο οποίος φιλοξενεί ένα από τα μεγαλύτερα podcast στον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΔΩ:

Η ηχογράφηση κράτησε τόσο πολύ που ο Τραμπ έφτασε με αρκετές ώρες καθυστέρηση στη συγκέντρωσή του  στο Traverse City του Μίτσιγκαν. Απογοητευμένοι που έπρεπε να περιμένουν τόσο πολύ, πολλοί άνθρωποι έφυγαν.

Η συνέντευξη στον Ρόγκαν είναι μια συνέχεια της στροφής του Τραμπ σε μη παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των podcasts, λίγες ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές. Ο Ρόγκαν κάλεσε επίσης την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις να δώσει συνέντευξη, αλλά το επιτελείο της αρνήθηκε.

Μεγάλο μέρος της συζήτησης επικεντρώθηκε σε «ατάκες» από τις περιπετειώδεις ομιλίες του Τραμπ στην προεκλογική εκστρατεία, αλλά το podcast πρόσφερε στον υποψήφιο πρόεδρο την ευκαιρία να προσεγγίσει το κοινό που επιθυμούσε το επιτελείο του. Ο Ρόγκαν έχει 14,5 εκατομμύρια οπαδούς στο Spotify και 17,6 εκατομμύρια στο You Tube πολλοί από αυτούς είναι νέοι, άνδρες, ψηφοφόροι χαμηλής πιθανότητας που η εκστρατεία του Τραμπ ελπίζει να τους προσελκύσει στις κάλπες.

Το μοναδικό λάθος του Ντόναλντ Τραμπ

«Το μοναδικό λάθος… Θα λέω ότι πάντα καταλήγει στην ίδια απάντηση, το μεγαλύτερο λάθος που έκαναν… Επέλεξα κάποιους ανθρώπους που δεν έπρεπε να είχα επιλέξει» είπε.

Ο Ρόγκαν απάντησε στη συνέχεια ρωτώντας αν αναφερόταν σε «νεοσυντηρητικούς», με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων να απαντά: «Ναι, νεοσυντηρητικούς, ή κακούς ανθρώπους ή άπιστους ανθρώπους».

Μάλιστα, δεν συγκρατήθηκε και κατονόμασε συγκεκριμένα τον Τζον Κέλι, τον μακροβιότερο προσωπάρχη του Λευκού Οίκου και τον Τζον Μπόλτον, τον σύμβουλό του σε θέματα εθνικής ασφάλειας.

Τόσο ο Κέλι όσο και ο Μπόλτον έχουν γίνει ιδιαίτερα επικριτικοί απέναντι στον πρώην πρόεδρο. Ο Κέλι μόλις πρόσφατα αναφέρθηκε να στέκεται στους ισχυρισμούς ότι ο Τραμπ ήταν θαυμαστής του Αδόλφου Χίτλερ και προειδοποίησε ότι «θα κυβερνούσε σαν δικτάτορας αν του επιτρεπόταν».

Ο Κέλι υπηρέτησε στο επιτελείο του Τραμπ από το 2017 έως το 2019 και αποκάλυψε στους New York Times τους ισχυρισμούς του ότι ο πρώην πρόεδρος είναι ο «ορισμός του φασίστα» χωρίς να κατανοεί την αμερικανική ιστορία ή το Σύνταγμα.

Εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι τον «έκλεψαν» στις εκλογές του 2020

O Ρεπουμπλικανός υποψήφιος είπε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα γινόταν ποτέ αν ήταν πρόεδρος, παραπονέθηκε ότι οι συντονιστές δεν έλεγξαν αρκετά τα γεγονότα της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις κατά τη διάρκεια του ενός ντιμπέιτ της με τον Τραμπ, κατακεραύνωσε τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης, έκανε πράγματα όπως το να συνεχίσει να ενοχοποιεί τη Χάρις και τους Δημοκρατικούς ως πιο επικίνδυνους από τους ξένους εχθρούς και αναλώθηκε σε συνωμοσιολογία περί κλοπής των εκλογών του 2020.

Κάποια στιγμή ο Ρόγκαν ζήτησε από τον Τραμπ να δικαιολογήσει για το πώς οι εκλογές του 2020 «εκλάπησαν», όπως εδώ και καιρό ισχυρίζεται ψευδώς. Ο Τραμπ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNBC, έδωσε μια σε μεγάλο βαθμό ακατάληπτη απάντηση και αναφέρθηκε σε αλλαγές του εκλογικού νόμου που, όπως είπε, δεν πήραν την κατάλληλη νομοθετική έγκριση.

«Υποτίθεται ότι έπρεπε να πάρουν νομοθετική έγκριση για να κάνουν τα πράγματα που έκαναν και δεν την πήραν», είπε ο Τραμπ, αναφερόμενος στις αλλαγές που διευκόλυναν την ψηφοφορία, κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας.

Σε ερώτηση για τον Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, που υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Τραμπ μετά την απόσυρσή του από την εκλογική κούρσα, ο Ρεπουμπλικανός επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να τον διορίσει στην κυβέρνησή του. Ωστόσο, εξέφρασε κάποιες επιφυλάξεις για τις περιβαλλοντικές θέσεις του Κένεντι σχετικά με την ενέργεια, επισημαίνοντας: «Εκείνος δεν αγαπά το πετρέλαιο. Εγώ το αγαπώ».

«Δεν υπάρχει λόγος να μην πιστεύει κανείς ότι δεν υπάρχει εξωγήινη ζωή στον Άρη ή και σε άλλους πλανήτες»

Στη συνέχεια, ο Ρόγκαν ρώτησε τον Τραμπ εάν, όταν ήταν πρόεδρος, είχε ενημερωθεί για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής. Εκείνος απάντησε ότι δεν πίστευε ποτέ στη ζωή σε άλλους πλανήτης, ωστόσο έπειτα επισήμανε ότι είχε μιλήσει με πολύ «λογικούς» πιλότους, οι οποίοι ανέφεραν ότι είδαν «πολύ παράξενα πράγματα» στον ουρανό. «Δεν υπάρχει λόγο να μην πιστεύει κανείς ότι δεν υπάρχει ζωή στον Άρη και σε όλους αυτούς του πλανήτες», είπε ο Τραμπ, με τον Ρόγκαν να σπεύσει να του επισημάνει ότι ο Άρης έχει εξερευνηθεί εκτενώς και πιθανότατα δεν φιλοξενεί ζωή.

Αίσθηση προκάλεσε και η συζήτηση πάνω στα θέματα της οικονομίας.

Σύμφωνα με τους New York Times, o Τραμπ εμφανίστηκε στη συνέντευξη να υποστηρίζει την ιδέα της κατάργησης του ομοσπονδιακού φόρου εισοδήματος και επιστροφής σε οικονομικές πολιτικές που υπήρχαν πριν τις αρχές του 20ού αιώνα.

Ο Τραμπ, ο οποίος διεκδικεί τη δεύτερη θητεία του στον Λευκό Οίκο και δε θα μπορέσει να διεκδικήσει τρίτη θητεία αν κερδίσει, δήλωσε ότι θα είναι οι τελευταίες του εκλογές «αν κερδίσω». Δεν δεσμεύτηκε για το αν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα αν χάσει.

«Αν κερδίσω, αυτές θα είναι οι τελευταίες μου εκλογές», είπε. «Αλλά νομίζω ότι το οφείλω στη χώρα. Πρέπει να έχουμε δίκαιες εκλογές», πρόσθεσε.

Το podcast του Τζο Ρόγκαν έχει επικριθεί για διάδοση θεωριών συνωμοσίας και παραπληροφόρησης για την υγεία. Στον απόηχο της πανδημίας κορωνοϊού, προώθησε αναξιόπιστες θεραπείες για τον κορωνοϊό και χρησιμοποίησε ψευδείς ισχυρισμούς κατά των εμβολίων για να αποτρέψει τους ανθρώπους από τον εμβολιασμό.

Πηγή

ΗΠΑΤραμπ
Comments (0)
Add Comment