Ο Σίρσκι παραδέχεται ότι οι Ρώσοι είναι ανώτεροι στο μέτωπο, αλλά «ξέρει» ότι το Κίεβο θα κερδίσει

Αν και ο πρώτος άνδρας του ουκρανικού στρατού παρουσίασε πολλά στοιχεία για την αδυναμία των στρατευμάτων του, δηλαδή την ανωτερότητα των ρωσικών, εξακολουθεί να πιστεύει στον θρίαμβο.

Ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Alexander Sirsky, αρνήθηκε να αποκαλύψει στοιχεία για τις απώλειες του ουκρανικού στρατού, παραδέχτηκε ότι η κατάσταση στο μέτωπο είναι πολύ δύσκολη, ότι η ρωσική αεροπορία και αεράμυνα είναι ανώτερες, και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις χρειάζονται κινητοποίηση. Ωστόσο, γνωρίζει ότι η Ουκρανία όχι μόνο θα κερδίσει, αλλά θα επιστρέψει και την Κριμαία, η οποία δεν είναι μέρος του κράτους του εδώ και μια ολόκληρη δεκαετία.

«Καθισμένος σε ένα σωρό τελάρα πυρομαχικών σε μια μυστική στρατιωτική βάση όπου υπάρχει επίσης μια μικρή σκηνή για τις σπάνιες εμφανίσεις του στα μέσα ενημέρωσης, πίσω από την οποία υπάρχει δίχτυ παραλλαγής, ο άνθρωπος με σιδερένια λαβή» ξεκίνησε ο Σίρσκι την «αποκλειστική συνέντευξή» του στους Βρετανούς «Guardian» λέγοντας ότι δεν μπόρεσε να αποκαλύψει πότε θα φτάσει το πολυαναμενόμενο αεροσκάφος F-16, αλλά και αναγνωρίζοντας ότι οι Ρώσοι είναι πολύ καλύτερα εξοπλισμένοι – έχουν «περισσότερα από όλα»: τανκ, οχήματα μάχης, στρατιώτες.

«Όσον αφορά τον εξοπλισμό, υπάρχει μια αναλογία 1:2 ή 1:3 υπέρ τους», είπε ο Σίρσκι και η βρετανική εφημερίδα ανέφερε ότι οι Ουκρανοί κατέστρεψαν τόσα πολλά ρωσικά τανκ που «διπλασιάστηκαν» από το 2022 – από 1.700 σε 3.500, ότι ο αριθμός των συστημάτων πυροβολικού τριπλασιάστηκε και ο αριθμός των τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού αυξήθηκε από 4.500 σε 8.900.

“Ο εχθρός έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα τόσο σε δύναμη όσο και σε πόρους. Επομένως, για εμάς, το θέμα της προμήθειας είναι πραγματικά στο προσκήνιο”, πρόσθεσε ο αρχηγός του ουκρανικού στρατού, ενώ ο “The Guardian” αναφέρει ότι είναι ακριβώς αυτή η ρωσική υπεροχή. σε ανθρώπινο δυναμικό και όπλα που εξηγεί τα γεγονότα στο μέτωπο – από το περασμένο φθινόπωρο οι ουκρανικές δυνάμεις προχωρούν προς τα πίσω.

Παραδέχτηκε επίσης ότι η κατάσταση στο μέτωπο είναι πολύ δύσκολη, ότι δηλαδή οι ουκρανικές θέσεις δέχονται επίθεση σε πολλές κατευθύνσεις.

Απώλειες μυστικές, Ρωσικός στρατός ανώτερος

Ωστόσο, δεν ήθελε να «ενημερώσει τον αριθμό των 31.000 νεκρών του Βλαντιμίρ Ζελένσκι από την έναρξη της Ρωσικής Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης τον Φεβρουάριο του 2022», αλλά είναι σίγουρος ότι η Μόσχα έχασε τρεις φορές περισσότερους ανθρώπους στο μέτωπο από το Κίεβο.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η Ρωσία έχασε ακόμη περισσότερους ανθρώπους προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις, ενώ δεν μπορεί να μοιραστεί τις πληροφορίες για τις απώλειες με τους αναγνώστες της βρετανικής εφημερίδας γιατί «είναι εμπιστευτικές και η Μόσχα θα μπορούσε να τις χρησιμοποιήσει».

Αποκάλυψε επίσης ότι οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις, καθώς και η αντιαεροπορική της άμυνα, είναι κορυφαίες.

“Η Ρωσία έχει ανώτερη αεροπορία και πολύ ισχυρή αεράμυνα. Γι’ αυτό η Ουκρανία καταφεύγει όλο και περισσότερο στη χρήση μη επανδρωμένων εναέριων συστημάτων”, δήλωσε ο Σίρσκι σε συνέντευξή του.

Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι ακόμη και αν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις παραλάβουν τα υποσχεμένα μαχητικά F-16, μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε επαρκή απόσταση από την πρώτη γραμμή λόγω του κινδύνου να «πέσει» στις ρωσικές δυνάμεις. Σύμφωνα με τον Ουκρανό γενικό διοικητή, τα δυτικά μαχητικά δεν θα μπορέσουν να πλησιάσουν το μέτωπο σε απόσταση μικρότερη των 40 χιλιομέτρων.

Η απαραίτητη κινητοποίηση των φυγάδων Ουκρανών

Ο «The Guardian» γράφει επίσης ότι μια από τις πιο επείγουσες προκλήσεις για τον Σίρσκι είναι η εύρεση νέων νεοσυλλέκτων για να αντικαταστήσουν τους νεκρούς και τραυματίες Ουκρανούς στρατιώτες.

“Όσοι πολεμούν στα χαρακώματα έχουν εξαντληθεί. Η πατριωτική ζέση που ανάγκασε πολλούς να πάνε οικειοθελώς στο μέτωπο την άνοιξη του 2022 έχει εξαφανιστεί”, ανέφερε η βρετανική εφημερίδα, προσθέτοντας ότι “ο Σίρσκι είπε ότι χωρίς κινητοποίηση δεν θα μπορούσε δημιουργήσει νέες εφεδρείες και ταξιαρχίες.” , που χρειάζονται καθώς η Ρωσία πολλαπλασιάζει τις δικές της χερσαίες δυνάμεις”.

Παράλληλα, ο Ανώτατος Διοικητής κάλεσε όλους τους Ουκρανούς, αλλά και όσους ζουν εκτός της χώρας τους, να εκπληρώσουν το συνταγματικό τους καθήκον και να ανταποκριθούν στο κάλεσμα στο μέτωπο.

Ωστόσο, παρά όλα τα παραπάνω, ο Sirski ξέρει ότι η Ουκρανία θα κερδίσει.

“Αλλά ξέρω ότι θα κερδίσουμε. Ξέρω πώς πρέπει να το κάνω. Και είμαι σίγουρος ότι θα το κάνουμε”, είναι αισιόδοξος ο Σίρσκι, ο οποίος δηλώνει επίσης ότι το σχέδιο του Κιέβου είναι να επιστρέψει την Κριμαία, πάνω από δέκα χρόνια μετά από αυτήν. προσχώρησε στη Ρωσία.

“Αυτό είναι ένα ρεαλιστικό σχέδιο. Φυσικά, είναι ένα μεγάλο στρατιωτικό μυστικό”, είπε ο στρατηγός και κατέληξε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να φτάσει στα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα του 1991.