Ο Πούτιν σταμάτησε τον Νετανιάχου – Η Μόσχα καθοδήγησε την ιρανική αεράμυνα κατά των ισραηλινών αεροσκαφών

Πολύ πιθανό Ρώσοι ειδικοί να χειρίστηκαν τελικά τα οπλικά αντιαεροπορικά συστήματα στην Τεχεράνη

Η Ρωσία μοιράστηκε πληροφορίες με το Ιράν ώρες πριν από την ισραηλινή επίθεση, αναφέρει το Sky News  σήμερα Σάββατο.

Η Ρωσία μοιράστηκε πληροφορίες με το Ιράν ώρες πριν από την ισραηλινή επίθεση, αποτρέποντας την όποια επιτυχία του Ισραήλ.

Η πηγή της δημοσίευσης σημειώνει ότι η Ρωσία ενημέρωσε το Ιράν για τις κινήσεις των αμερικανικών και ισραηλινών στρατευμάτων.

Η Μόσχα παρείχε αυτές τις πληροφορίες μέσω της συνεργασίας της με το Ιράν για τη μείωση της περιφερειακής κλιμάκωσης.

Όπως αναφέρουν πολλά ΜΜΕ, το Ιράν υποβάθμισε τον αντίκτυπο της ισραηλινής επίθεσης, υποστηρίζοντας ότι υπήρχαν μόνο «μικρές συνέπειες» σε ορισμένες τοποθεσίες.

Εν τω μεταξύ, ιρανικά μέσα ενημέρωσης διέψευσαν τις ισραηλινές δηλώσεις σχετικά με χτυπήματα σε 20 τοποθεσίες και τη συμμετοχή 100 ισραηλινών στρατιωτικών αεροσκαφών στην επίθεση.

Το δημοσίευμα προσθέτει ότι οι δηλώσεις του Ιράν επιβεβαιώνουν ότι τα ισραηλινά πλήγματα είχαν στόχο στρατιωτικές βάσεις στις επαρχίες Ιλάμ, Χουζεστάν και Τεχεράνη.

Το Σάββατο 26 Οκτωβρίου το Ισραήλ εξαπέλυσε επίθεση τα ξημερώματα στο Ιράν. Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν ότι αυτό έγινε ως απάντηση σε μια πυραυλική επίθεση από την Τεχεράνη στις αρχές Οκτωβρίου, κατά την οποία το Ιράν εκτόξευσε σχεδόν 200 βαλλιστικούς πυραύλους στο Ισραήλ.

Αναφορές για εκρήξεις στην Τεχεράνη και άλλες πόλεις εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο.

Το Πεντάγωνο δήλωσε ότι υποστηρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, αλλά τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν θα επιτρέψουν να κλιμακωθεί η σύγκρουση στην περιοχή.
Ρώσοι ειδικοί στο Ιράν;

Αν σφίξουν τα πράγματα και οι Ιρανοί κινδυνεύσουν πραγματικά, τότε είναι πολύ πιθανό Ρώσοι πιλότοι και ειδικοί να χειρίζονται τα συστήματα αυτά εντός ιρανικού εδάφους, είχαμε αναφέρει και πιθανότατα έτσι έγινε.

Ο Ρώσος πρόεδρος προειδοποίησε τον Ιούνιο ότι η Μόσχα θα μπορούσε να εξοπλίσει τους εχθρούς της Δύσης ως απάντηση στον οπλισμό της Ουκρανίας και εξουσιοδότησης του Κίεβου να χρησιμοποιήσει δυτικά πυρομαχικά για περιορισμένα πλήγματα εντός της Ρωσίας, επιβεβαιώνοντας ότι «επιφυλάσσεται του δικαιώματος να ενεργήσει με τον ίδιο τρόπο».

Comments (0)
Add Comment