Ο Νετανιάχου προειδοποιεί το Ιράν: Αν μας χτυπήσετε, θα σας χτυπήσουμε και εμείς

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, μίλησε το απόγευμα της Παρασκευής στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο Νετανιάχου είπε ότι δεν σκόπευε να πάει στη συνέλευση φέτος, αλλά αφού άκουσε τα «ψέματα και τις συκοφαντίες» που εξαπολύονται κατά του Ισραήλ αποφάσισε να έρθει και να «διορθώσει τα πράγματα».
Νετανιάχου: Δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να γυρίσουν οι όμηροι

«Το Ισραήλ επιδιώκει την ειρήνη, το Ισραήλ λαχταρά την ειρήνη», είπε, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ πρέπει να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι σε «άγριους δολοφόνους».

Ο Νετανιάχου μίλησε για την «κατάρα» της 7ης Οκτωβρίου και τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν εκείνη την ημέρα, και είπε ότι η χώρα του δεν θα ησυχάσει μέχρι να επιστρέψουν στην πατρίδα τους οι υπόλοιποι όμηροι.
«Νικάμε», λέει ο Νετανιάχου, προειδοποιώντας το Ιράν ότι δεν υπάρχει μέρος που να μην μπορεί να φτάσει το Ισραήλ

«Δεν υπάρχει μέρος στο Ιράν που να μην μπορεί να φτάσει το μακρύ χέρι του Ισραήλ και αυτό ισχύει για ολόκληρη τη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Νετανιάχου στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ.

«Νικάμε», δήλωσε, επίσης, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός και τόνισε, απευθυνόμενος προς το Ιράν: «αν μας χτυπήσετε, θα σας χτυπήσουμε κι εμείς».

Ο Νετανιάχου ζήτησε επίσης να μπει τέλος στον «κατευνασμό» του Ιράν. Πρέπει να γίνουν τα πάντα για να διασφαλιστεί ότι το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικά όπλα, πρόσθεσε ο Ισραηλινός ηγέτης.