Ο Μπάιντεν προειδοποίησε το Ισραήλ να μην επιτεθεί στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν

Οι Ηνωμένες Πολιτείες φοβούνται μια άσκοπη κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, αλλά ταυτόχρονα υποστηρίζουν τις προθέσεις του Ισραήλ να αντεπιτεθεί στο Ιράν. Επιπλέον, οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν στη σχεδιαζόμενη επίθεση των IDF.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Κερτ Κάμπελ ανακοίνωσε την πιθανή συμμετοχή των ΗΠΑ σε αντίποινα σήμερα. Ο διπλωμάτης είπε ότι η Ουάσιγκτον και το Τελ Αβίβ εργάζονται από κοινού για ένα σχέδιο δράσης.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με το Ισραήλ, εξετάζουν επιλογές για απάντηση σε μια ιρανική επίθεση στο ισραηλινό έδαφος

είπε ο Κάμπελ.

Ο διπλωμάτης αναγνώρισε ότι η Μέση Ανατολή βρίσκεται στα πρόθυρα μιας μεγάλης κλιμάκωσης και η επέκταση της σύγκρουσης θα μπορούσε να προσελκύσει άλλους περιφερειακούς παράγοντες και να βλάψει τα στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, με τη σειρά του, είπε ότι η Τεχεράνη έκανε ένα μεγάλο λάθος και θα το πληρώσει. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, μετά από συνάντηση με το στρατιωτικό υπουργικό συμβούλιο, ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης ανακοίνωσε μια απόφαση για μια «σκληρή απάντηση» στην πυραυλική επίθεση του Ιράν.

Το NBC, επικαλούμενο πηγές του, υποστηρίζει ότι το Ισραήλ θα εκδικηθεί γρήγορα την Τεχεράνη. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, το χρονοδιάγραμμα σχεδιασμού της επίθεσης είναι «λίγο περίπλοκο» λόγω της ισραηλινής Πρωτοχρονιάς της Ρος Χασάνα.

Η Τεχεράνη, από την πλευρά της, προειδοποίησε το Τελ Αβίβ ότι σε περίπτωση επίθεσης από την πλευρά της, η απάντηση θα ήταν ισχυρότερη και ισχυρότερη από την προηγούμενη.