Ο Αρμαγεδών θα ξεκινήσει από την Μ.Ανατολή – Το Ισραήλ κατηγόρησε τη Συρία ότι κατασκεύασε μυστική πυρηνική εγκατάσταση

Την ίδια στιγμή μετακίνησε επίλεκτη 98η Μεραρχία Ha-Esh στα σύνορα με τον Λίβανο ως αιχμή του δόρατος για την εισβολή που αναμένεται από ώρα σε ώρα

Νέος Αρμαγεδών είναι έτοιμος να ξεσπάσει σε ολόκληρη την Μέση Ανατολή, αφού το Ισραήλ είναι έτοιμο να εισβάλει στο Λίβανο, ενώ κατηγορεί την Συρία και το Ιράν για πυρηνικά παιχνίδια στο συριακό έδαφος.

Ως γνωστόν ο Νετανανιάχου έχει απειλήσει ότι κάθε περίπτωση απειλής πυρηνικών όπλων κατά του Ισραήλ, αυτή θα εξαλείφεται εν τη γεννέση της.

Επίκειται μεγάλη ισραηλινή χερσαία επίθεση στο Λίβανο τις επόμενες ώρες       

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας απέσυραν τις μονάδες που αποτελούνται από νεοσύλλεκτους από τα σύνορα με τον Λίβανο και αντ’ αυτού μετακίνησαν την επίλεκτη 98η Μεραρχία Ha-Esh, η οποία περιλαμβάνει Ταξιαρχίες ειδικών δυνάμεων, προς τα βόρεια, ανέφεραν οι Times of Israel.

Αντίδραση της κυβέρνησης του Λιβάνου που στηρίζει την Χεζμπολάχ  

Πρώτη φορά η κυβέρνηση του Λιβάνου υποστηρίζει τη Χεζμπολάχ.“Αυτό σημαίνει ότι αυτή τη φορά η Χεζμπολάχ θα απαντήσει σκληρά”, εκτιμά ειδικός.

Ο ΥΠΕΞ του Λιβάνου σε μια άνευ προηγουμένου δήλωση ανέφερε:“Κανείς δεν μπορεί να ζητήσει από τη Χεζμπολάχ να ηρεμήσει μετά την επίθεση που σημειώθηκε, η απάντηση της Χεζμπολάχ στην επίθεση είναι απαραίτητη”.

Ενώ επίκειται πόλεμος Λιβάνου-Ισραήλ στοχοποιείται η Συρία για πυρηνικής εγκατάστασης στο Deir ez-Zor

Οι ισραηλινές αρχές απήγγειλαν επίσημα κατηγορίες κατά των συριακών αρχών, ανακοινώνοντας την κατασκευή μυστικής η οποία, σύμφωνα με αυτές, προορίζεται για την παραγωγή πλουτωνίου.

Αυτές οι δραστηριότητες πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Ιράν, ισχυρίζονται Ισραηλινοί εκπρόσωποι.
Οι κατηγορίες διατυπώθηκαν στο πλαίσιο των αυξανόμενων ανησυχιών για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Μιλώντας σε διάσκεψη του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (IAEA) στη Βιέννη, ο επικεφαλής της Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας του Ισραήλ, Μόσε Έντρι, δήλωσε ότι η Συρία, με την ενεργό βοήθεια του Ιράν, αναπτύσσει μια ανεπίσημη πυρηνική εγκατάσταση που κατασκευάστηκε στο Deir ez-Zor.

Ο Έντρι τόνισε ότι μιλάμε για την παραγωγή πλουτωνίου, μιας ουσίας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία πυρηνικών όπλων.

Το Ισραήλ ετοιμάζει πιθανότατα πολεμική επιχείρησή για να χτυπήσει το έδαφος της Συρίας.

Το Ισραήλ έχει εμπλακεί εδώ και καιρό σε έναν «σκιώδη με το Ιράν τόσο στο έδαφος της Συρίας, όσο και στον Λίβανο.

Το Ισραήλ, μέχρι σήμερα, ακολουθούσε μια τακτική «σκιώδους» πολέμου, στοχεύοντας κυρίως αξιωματούχους του ιρανικού στρατού, αλλά χωρίς ποτέ να αναλαμβάνει επίσημα την ευθύνη.

Το Ιράν από την πλευρά αξιοποιούσε για τις επιθέσεις στο εβραϊκό κράτος, τους πληρεξούσιούς του, όπως τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου, τους Χούτι της Υεμένης, τη Χαμάς ή τις ένοπλες ομάδες σε Συρία και Ιράκ.

Η παρουσία Ιρανών Φρουρών στην χώρα σε συνδυασμό με τα σχέδια κατά των ισραηλινών στρατιωτικών εγκαταστάσεων, θα πυροδοτήσουν εναέριες επιδρομές των Ισραηλινών το συντομότερο δυνατό.

Το σκηνικό στην περιοχή είναι εκρηκτικό και πλέον οδεύουμε σε έναν πόλεμο που θα ξεπεράσει κατά πολύ αυτό που γνωρίζαμε έως τώρα στην Μέση Ανατολή.