Νέος συναγερμός στον αέρα: Πτήση της United ματαιώθηκε λόγω φωτιάς στον κινητήρα

Η πτήση 2091 της εταιρείας ήταν προγραμματισμένη να πετάξει με προορισμό το Σιάτλ, με 148 επιβάτες και 5μελές πλήρωμα, ωστόσο η απογείωση του αεροπλάνου αναβλήθηκε.

Συναγερμός σήμανε την Δευτέρα σε πτήση της United Airlines όταν ματαιώθηκε η απογείωση από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Σικάγο, εξαιτίας πυρκαγιάς στον κινητήρα του αεροσκάφους. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Η πτήση 2091 της εταιρείας ήταν προγραμματισμένη να πετάξει με προορισμό το Σιάτλ, με 148 επιβάτες και 5μελές πλήρωμα, ωστόσο η απογείωση του αεροπλάνου αναβλήθηκε.

Ενώ η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας δήλωσε ότι αναφέρθηκε φωτιά στον κινητήρα του αεροσκάφους, η εταιρεία περιέγραψε το επεισόδιο ως «ένα ζήτημα με τον κινητήρα». Ανέφερε συγκεκριμένα ότι το Airbus A320, το οποίο έχει δύο κινητήρες ρυμουλκήθηκε στην πύλη όπου οι επιβάτες εκκένωσαν το αεροσκάφος με ασφάλεια.

Η πυροσβεστική υπηρεσία και ιατρικό προσωπικό βρέθηκαν άμεσα στο σημείο, σύμφωνα με αξιωματούχους της εταιρείας, που διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

H Διοίκηση Αεροπορίας διέκοψε τις αφίξεις στο αεροδρόμιο για 45 λεπτά, ενώ στη διάρκεια του σαββατοκύριακου αναφέρθηκαν πολλαπλά ζητήματα ασφαλείας με αεροπορικές εταιρείες, όπου οι επιβάτες άγγιξαν αριθμό ρεκόρ.

United aircraft engine catches fire just before takeoff at O’Hare
Μία πτήση της Spirit Airlines από Τζαμάικα προς Φλόριντα αναγκάστηκε να εκτραπεί της πορείας της και να επιστρέψει στο Μοντέγκο Μπέι, ενώ οι επιβάτες ενημερώθηκαν ότι θα έπρεπε να προετοιμαστούν για πιθανή προσγείωση στο νερό, λόγω μηχανικού προβλήματος.

Άλλη πτήση της Southwest από το Κολοράντο προς τη Φλόριντα εξετράπη της πορείας της, όταν οι αεροσυνοδοί ανέφεραν «πιθανή μυρωδιά καπνού στην καμπίνα».

Τα περιστατικά έχουν τραβήξει την προσοχή για την ασφάλεια των αερομεταφορών. Ενώ η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας εξετάζει τα ζητήματα, οι ειδικοί στον τομέα της αεροπορίας λένε ότι οι εμπορικές πτήσεις εξακολουθούν να είναι ένας από τους ασφαλέστερους τρόπους για να ταξιδέψετε στις ΗΠΑ