Νέο κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού και «ξεπλύματος» χρήματος σε αγώνες – Πόσοι ποδοσφαιριστές εμπλέκονται

Σοβαρές αποκαλύψεις για παράνομο στοίχημα και διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

 

Ένα ακόμη κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού, που ξέπλενε μαύρο χρήμα, μέσω στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων εντόπισε η έρευνα του Προέδρου της Αρχής Ξεπλύματος, επίτιμου Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη.

Στην υπόθεση εμπλέκονται πέντε ποδοσφαιριστές, οι οποίοι παίζουν σε ομάδες της SL1, της SL2 και της ερασιτεχνικής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας Βουρλιώτη, οι πέντε ποδοσφαιριστές στοιχημάτιζαν σε αγώνες των ομάδων του ή των αντιπάλων ομάδων, χρησιμοποιώντας λογαριασμούς παρένθετων προσώπων, κυρίως συγγενικών τους.

Το πόρισμα της Αρχής Ξεπλύματος έχει διαβιβαστεί στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, στην Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας και στον εισαγγελέα.

Να σημειωθεί ότι, ήδη εκκρεμούν δύο πολύ μεγάλες υποθέσεις κυκλωμάτων στημένων αγώνων, μέσω των οποίων γινόταν και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η πρώτη αφορά την ελληνική εκδοχή του διεθνούς κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού, με τους 175 κατηγορούμενους, που εκκρεμεί στην ανακρίτρια κ. Σαραντοπούλου και το δεύτερο την υπόθεση με τους 60 εμπλεκόμενους, που αποκαλύφτηκε μετά τη δολοφονία του Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία Γιάννη Μακρή στη Βούλα.

Πηγή: https://www.ieidiseis.gr/

Comments (0)
Add Comment