Νέα κοινή εμφάνιση Καραμανλή – Σαμαρά μετά την ηχηρή απουσία στο πάρτι για τα 50 χρόνια της ΝΔ

Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί επέλεξαν να δώσουν το «παρών» σε εκδήλωση για την επιχειρηματικότητα

Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση έχει βρεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το «άκυρο» που έριξαν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς στο πάρτι για τα 50 χρόνια της ΝΔ, οι οποίοι συνεχίζουν σε συντονισμένη πορεία κλυδωνίζοντας τα θεμέλια του Μαξίμου.
Αφού λοιπόν έλαμψαν διά της… απουσίας τους στη Ρηγίλλης, οι δύο «πρώην» επέλεξαν να δώσουν το «παρών» σε εκδήλωση για την επιχειρηματικότητα (σ.σ. η τελευταία κοινή εμφάνιση των Καραμανλή και Σαμαρά ήταν σε παρουσίαση βιβλίου του Ιδρύματος Καραμανλή).
Αν μη τι άλλο, η κοινή πορεία των Σαμαρά – Καραμανλή έχει δημιουργήσει αίσθηση τόσο στις τάξεις της ΝΔ όσο και γενικώς στην ελληνική πολιτική σκηνή, καθώς βάζει στο μικροσκόπιο την πορεία της γαλάζιας παράταξης και τις αποκλίνουσες τάσεις που επιδεικνύει ακόμα και από την ίδια την ταυτότητά της.
Και η αλήθεια είναι πως το κυβερνών κόμμα υπό τον Μητσοτάκη είναι στην αρχή μιας μεγάλης κατηφόρας, που έχει αρχίσει από τις περιφερειακές εκλογές και συνεχίστηκε με τις ευρωεκλογές, και η οποία θα έχει επόμενους σταθμούς σε κοινοβουλευτικό και κοινωνικό επίπεδο.
Αυτό το έχουν αντιληφθεί οι Σαμαράς – Καραμανλής και για αυτό κινητοποιούνται να σώσουν οτιδήποτε αν σώζεται…
Οι πρώην αρχηγοί της ΝΔ θεωρούν ιστορικό τους χρέος να υπενθυμίζουν σε κάθε ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι η κυβέρνηση έχει πάρει το λάθος δρόμο τόσο όσον αφορά την ιδεολογική της πορεία αλλά και όσον αφορά τις κυβερνητικές της επιλογές.
Είναι ξεκάθαρο ότι και οι δύο άνδρες ψέγουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη για το ότι καλλιεργεί τον δικαιωματισμό, τη woke κουλτούρα και την πολιτική ορθότητα, καθώς επίσης και τον ενδοτισμό στα εθνικά θέματα.
Το κυριότερο, όμως, είναι ότι κατηγορούν τον ίδιο τον πρωθυπουργό για αλαζονεία, καθώς επιλέγει διαρκώς να αγνοεί τη βάση.
Συνολικά, οι παρεμβάσεις Καραμανλή-Σαμαρά θέλουν να στείλουν το μήνυμα ότι ο Μητσοτάκης είναι μουσαφίρης στη ΝΔ και ότι δεν μπορεί να κυβερνάει μόνος του μαζί με μία παρέα 5-6 ατόμων χωρίς να συμβουλεύεται την γαλάζια βάση.

Σε σοκ το Μαξίμου

Στο μεταξύ, οι κοινές εμφανίσεις των Καραμανλή-Σαμαρά προκαλούν μεγάλη ανησυχία στο Μαξίμου, δεδομένου ότι οι φωτιές της εσωκομματικής αμφισβήτησης φουντώνουν.
Σημειώνεται πως η νέα κοινή εμφάνιση γίνεται λίγους μήνες πριν την έναρξη της επίσημης συζήτησης για το πρόσωπο που θα αναλάβει την προεδρία της Δημοκρατίας, με τη σαμαρική πτέρυγα να έχει βάλει σαν κόκκινη γραμμή, την επιλογή ενός προσώπου από τον φιλελεύθερο ή τον κεντροαριστερό χώρο.
Σε κάθε περίπτωση, οι συντονισμένες δράσεις των Σαμαρά – Καραμανλή, πέρα από το ότι στέλνουν μηνύματα προς πολλές κατευθύνσεις, ίσως αποτελέσουν προοίμιο εξελίξεων, δεδομένου ότι ο Μητσοτάκης έχει κάνει η ΝΔ ένα συνοθύλευμα κολλητών από το ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι.

ΝΔΠΟΛΙΤΙΚΗ