Ναυάγιο στη Σικελία: Στους αγνοούμενους και ο πρόεδρος της Morgan Stanley International, Τζόναθαν Μπλούμερ

Ο πρόεδρος της Morgan Stanley International Τζόναθαν Μπλούμερ μεταξύ των 6 που εξακολουθούν να αγνοούνται μετά τη βύθιση του σκάφους στη Σικελία.

 

Ο πρόεδρος της Morgan Stanley International Τζόναθαν Μπλούμερ είναι μεταξύ των αγνοουμένων μετά τη βύθιση του σκάφους που μετέφερε τον βρετανό επιχειρηματία τεχνολογίας Μάικ Λιντς στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας κατά τη διάρκεια σφοδρής καταιγίδας, δήλωσε Ιταλός αξιωματούχος.

Ο Salvatore Cocina, επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας στη Σικελία, δήλωσε ότι ο Μπλούμερ και ο Chris Morvillo, δικηγόρος στην Clifford Chance, είναι μεταξύ των έξι αγνοουμένων, όπως γράφει και ο Guardian.

Ο Λιντς και η 18χρονη κόρη του, Χάνα, αγνοούνταν επίσης μέχρι αργά τη Δευτέρα.

Η ενημέρωση ήρθε την ώρα που αναφερόταν ότι ο συγκατηγορούμενος του Λιντς σε αμερικανική δίκη που σχετίζεται με την πώληση της εταιρείας λογισμικού του στην Hewlett-Packard είχε πεθάνει αφού χτυπήθηκε από αυτοκίνητο στην Αγγλία.

Το υπό βρετανική σημαία Bayesian, ένα ιστιοφόρο 56 μέτρων, μετέφερε 22 άτομα και ήταν αγκυροβολημένο λίγο έξω από την ακτή κοντά στο λιμάνι του Πορτικέλο όταν χτυπήθηκε από ανεμοστρόβιλο τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, ανέφερε νωρίτερα σε ανακοίνωσή της η ιταλική ακτοφυλακή.

Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος ενός άνδρα, ο οποίος ήταν ο σεφ του πλοίου. Η ακτοφυλακή δήλωσε ότι οι αγνοούμενοι είχαν βρετανική, αμερικανική και καναδική υπηκοότητα.

Δεκαπέντε άτομα διασώθηκαν, μεταξύ των οποίων η σύζυγος του Λιντς, Angela Bacares, ιδιοκτήτρια του σκάφους, και ένα κοριτσάκι ενός έτους που σώθηκε από τη μητέρα του.

Εκπρόσωπος του Λιντς, συνιδρυτή της Autonomy, μιας εταιρείας λογισμικού που έγινε ένα από τα λαμπερά φώτα της βρετανικής τεχνολογικής σκηνής, αρνήθηκε να σχολιάσει. Οι επιζώντες δήλωσαν ότι το ταξίδι είχε οργανωθεί από τον Λιντς για τους συναδέλφους του στη δουλειά.

Ο Λιντς, που κάποτε είχε χαρακτηριστεί ως ο Μπιλ Γκέιτς της Βρετανίας, πέρασε μεγάλο μέρος της τελευταίας δεκαετίας στα δικαστήρια υπερασπιζόμενος το όνομά του έναντι κατηγοριών για απάτη που σχετίζονταν με την πώληση της εταιρείας λογισμικού του, Autonomy, στην αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας Hewlett-Packard έναντι 11 δισ. δολαρίων.

Ο 59χρονος αθωώθηκε από το σώμα ενόρκων του Σαν Φρανσίσκο τον Ιούνιο, αφού πέρασε περισσότερο από ένα χρόνο σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστή η είδηση του ναυαγίου, έγινε γνωστό ότι ο συγκατηγορούμενός του σε εκείνη τη δίκη, ο Στίβεν Τσάμπερλεϊν, είχε πεθάνει αφού χτυπήθηκε από αυτοκίνητο ενώ έτρεχε στο Κάμπριτζσαϊρ.

Ο Τσάμπερλεϊν, πρώην αντιπρόεδρος του οικονομικού τμήματος της Autonomy, χτυπήθηκε το πρωί του Σαββάτου και είχε τεθεί σε μηχανική υποστήριξη, ανέφερε το Reuters. Σε δήλωσή του ο δικηγόρος του Τσάμπερλεϊν, Γκάρι Λίνσενμπεργκ, ανέφερε ότι πέθανε αφού «χτυπήθηκε θανάσιμα» από αυτοκίνητο ενώ έτρεχε.

Τη Δευτέρα, δύτες διάσωσης προσπαθούσαν να προσεγγίσουν το κύτος του Bayesian, το οποίο μετέφερε πλήρωμα 10 ατόμων και 12 επιβάτες, σύμφωνα με την ιταλική ακτοφυλακή.

Το σκάφος είχε βυθιστεί σε βάθος περίπου 49 μέτρων και η εισαγγελία του Termini Imerese ερευνούσε το περιστατικό.

«Ο άνεμος ήταν πολύ δυνατός. Η κακοκαιρία αναμενόταν, αλλά όχι αυτού του μεγέθους», δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος της ακτοφυλακής στην πρωτεύουσα της Σικελίας Παλέρμο.

Ο καπετάνιος ενός κοντινού σκάφους δήλωσε στο Reuters ότι όταν οι άνεμοι δυνάμωσαν, είχε ανάψει τη μηχανή για να διατηρήσει τον έλεγχο του σκάφους του και να αποφύγει τη σύγκρουση με το Bayesian, το οποίο είχε αγκυροβολήσει δίπλα του.

«Καταφέραμε να κρατήσουμε το πλοίο στη θέση του και αφού πέρασε η καταιγίδα, παρατηρήσαμε ότι το πλοίο πίσω μας είχε εξαφανιστεί», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Κάρστεν Μπόρνερ. Το άλλο σκάφος «έπεσε στο νερό και στη συνέχεια έπεσε κάτω», πρόσθεσε.

Είπε ότι το πλήρωμά του βρήκε στη συνέχεια μερικούς από τους επιζώντες σε μια σωσίβια σχεδία – συμπεριλαμβανομένου ενός κοριτσιού και της μητέρας του – και τους πήρε στο πλοίο πριν τους παραλάβει η ακτοφυλακή.

Οκτώ από τους διασωθέντες, συμπεριλαμβανομένου του ενός έτους, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία και η κατάστασή τους είναι σταθερή.

Ο Domenico Cipolla, επικεφαλής γιατρός στο νοσοκομείο Di Cristina στο Παλέρμο, όπου εισήχθησαν το κοριτσάκι ενός έτους και η μητέρα του, δήλωσε: «Το μωρό είναι καλά. Η μητέρα είναι επίσης σε καλή κατάσταση, αν και με κάποιες μικρές εκδορές. Ο πατέρας θα πάρει επίσης σύντομα εξιτήριο από το νοσοκομείο.

«Είπαν ότι οι περισσότεροι από αυτούς ήταν συνάδελφοι που εργάζονταν για τον Lynch. Είναι βαθιά τραυματισμένοι. Όσο περνάει ο καιρός, συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο ότι σήμερα το πρωί έχασαν πολλούς φίλους».

Πηγή: https://www.ieidiseis.gr/