Ν.Τραμπ: «Κίνα και Ρωσία δεν είναι εχθροί των ΗΠΑ – Θα τα πάω καλά μαζί τους όταν εκλεγώ»

«Θα τα πάμε τέλεια και με τους δύο»

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι εάν κέρδιζε τις εκλογές, η Ουάσιγκτον θα τα πήγαινε καλά και με τη Μόσχα και το Πεκίνο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν είναι εχθροί.

«Δεν ξέρω ότι είναι εχθροί. Νομίζω ότι θα τα πάμε τέλεια με την Κίνα. Νομίζω ότι θα τα πάμε τέλεια με την Ρωσία. Θέλω να πείσω την Ρωσία να διευθετήσει το θέμα της Ουκρανίας», είπε ο Τραμπ συνέντευξη με τον blogger Farouk Sarmad, η οποία μεταδόθηκε στο X.

Είναι η πρώτη φορά που εκτός από την Ρωσία απευθύνεται με χείρα φιλίας και στην Κίνα!

Θεωρεί τις δύο υπερδυνάμεις ως ένα ενιαίο πακέτο με το οποίο θα πρέπει να βρεθούν λύσεις συνύπαρξης με τις ΗΠΑ για το καλό όλων.

Οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ θα διεξαχθούν στις 5 Νοεμβρίου, ο Τραμπ αντιμετωπίζει την νυν αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις και έχει ως βασικό του σύνθημα την αποφυγή του τρίτου παγκοσμίου πολέμου, στον οποίο η κυβέρνηση Μπάιντεν με τις πολιτικές της, έσπρωχνε όλο τον πλανήτη.

«Είναι πρόωρο να αξιολογηθεί η ετοιμότητα του υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να γίνει μεσολαβητής για την επίλυση της ουκρανικής σύγκρουσης, είναι απαραίτητο να περιμένουμε μέχρι το τέλος των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ», δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σημειώνεται πως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επιδιώκει μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο, έγινε στόχος απόπειρας δολοφονίας για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες.

Ο ύποπτος είναι άνδρας που στηρίζει την Ουκρανία και συμμετείχε στην στρατολόγηση ξένων μαχητών για το Κίεβο.

Σημειώνεται ότι ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ ελέγχονται από ένα διεθνιστικό ολοκληρωτικό καθεστώς.