Μεσσηνία: Χαλάζι προκαλεί ανυπολόγιστες ζημιές σε ελαιώνες

Το απόγευμα του Σαββάτου (31/8), το χωριό Κάτω Αμπελόκηποι στην περιοχή της Πύλου υπήρξε θύμα ισχυρής χαλαζόπτωσης. Οι ζημιές που προκλήθηκαν ήταν σοβαρές, με ιδιαίτερη επίπτωση στις καλλιέργειες, καθώς ο καρπός των ελαιόδεντρων επλήγη σε μεγάλο βαθμό.

 

Η ένταση της χαλαζόπτωσης ήταν τέτοια που προκάλεσε επίσης ζημιές σε οχήματα. Παρόμοια φαινόμενα παρατηρήθηκαν και σε άλλες περιοχές των Δήμων Μεσσήνης και Πύλου – Νέστορος.

Ιδιαίτερα επηρεασμένα ήταν τα χωριά Ανδριανή, Άγιος Ανδρέας και Νέα Κορώνη, όπου σημειώθηκαν και διακοπές ρεύματος σε ορισμένες περιοχές.

Νωρίτερα, προειδοποιητικό μήνυμα για εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων από το μεσημέρι και το απόγευμα του Σαββάτου (31/8) έλαβαν στα κινητά τους τηλέφωνα, κάτοικοι και επισκέπτες της Πελοποννήσου.

Στο μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας, αναφέρεται ότι τις επόμενες ώρες, θα εκδηλωθούν στην Πελοπόννησο βροχές και καταιγίδας, κατά τόπους ισχυρές. Στο ίδιο μήνυμα, καλούνται οι πολίτες να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους κατά την διάρκεια των φαινομένων.

ΠΗΓΗ

Χαλάζι