Μελλοντικές πανδημίες: Αυτό ανακοίνωσε ο Τριντό! Θα το προτείνει και στον Μητσοτάκη;

ο Φιλελεύθερο Κόμμα του Τζάστιν Τριντό ανακοίνωσε μια νέα κυβερνητική υπηρεσία που θα ρυθμίζει πλαίσιο κανόνων για τους Καναδούς σε περίπτωση «μελλοντικών πανδημιών» και «έκτακτης ανάγκης για την υγεία».

Σε ένα δελτίο τύπου στις 24 Σεπτεμβρίου, ο Υπουργός Καινοτομίας, Επιστήμης και Βιομηχανίας François-Philippe Champagne και ο υπουργός Υγείας Mark Holland ανακοίνωσαν την έναρξη της Health Emergency Readiness Canada (HERC), μιας κυβερνητικής υπηρεσίας που είναι «αφιερωμένη στην προστασία των Καναδών από μελλοντικές πανδημίες καθώς και στην επίτευξη των στόχων ετοιμότητας για τις βιοεπιστήμες και τα ιατρικά αντίμετρα του Καναδά».

«Το HERC θα χρησιμεύσει ως το κομβικό σημείο του Καναδά για να βοηθήσει στην κινητοποίηση της βιομηχανίας για να ανταποκριθεί σε μια συντονισμένη προσέγγιση στις ανάγκες της δημόσιας υγείας και να υποστηρίξει την ανάπτυξη ενός εγχώριου τομέα βιοεπιστημών», ανέφερε το δελτίο τύπου. .

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, το νέο πρόγραμμα θα σημαίνει ότι «Οι Καναδοί θα μπορούσαν να έχουν ταχύτερη πρόσβαση στα πιο σχετικά και αποτελεσματικά εμβόλια, θεραπευτικά, διαγνωστικά και άλλα προϊόντα, ακόμη και όταν τα χρειάζονται περισσότερο».

Ωστόσο, πολλοί Καναδοί δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι με αυτή την ανακοίνωση, επισημαίνοντας το πρόγραμμα ως μια νέα μορφή κυβερνητικής υπερβολής.

Οι ανησυχίες των Καναδών είναι πιθανό να έχουν σχέση με την συμπεριφορά της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό στην λεγόμενη πανδημία του COVID-19, η οποία περιελάμβανε παρατεταμένα lockdown και μέτρα περιορισμού. Εκτός από το κλείσιμο επιχειρήσεων και εκκλησιών, η κυβέρνηση Τριντό περιόρισε τους μη εμβολιασμένους Καναδούς από τις περισσότερες μορφές δημόσιας μετακίνησης.

Επιπλέον, όποιος τολμούσε να αντιταχθεί στις εντολές τιμωρείτο αυστηρά, όπως φάνηκε στο Freedom Convoy με χιλιάδες Καναδούς που κατέβαιναν στην Οττάβα για να διαμαρτυρηθούν για τις εντολές, αλλά αντιμετωπίστηκε με την επίκληση του Trudeau στον νόμο περί έκτακτων περιστατικών (EA) που του επέτρεψε να στείλει μια αστυνομική δύναμη για να διαλύσει τη διαμαρτυρία και να παγώσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των Καναδών που έκαναν δωρεές στην διαμαρτυρία.