Λίβανος: Εκκενώνονται νοσοκομεία στη νότια Βηρυτό μετά τα ισραηλινά πλήγματα

Ο Λίβανος δέχεται αδιάκοπες επιθέσεις από το Ισραήλ που υποστηρίζει ότι χτυπά «θέσεις της Χεζμπολάχ»

 

Τα νοσοκομεία των νοτίων προαστίων της Βηρυτού θα εκκενωθούν, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ύστερα από μια νύχτα ισραηλινών πληγμάτων άνευ προηγουμένου κατά θέσεων της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με τις IDF.

Το Ισραήλ μεταφέρει τον πόλεμο στον Λίβανο

Οι ασθενείς των νοσοκομείων αυτών θα μεταφερθούν σε άλλα «που δεν πλήττονται από την ισραηλινή επίθεση», σημείωσε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Το υπουργείο Υγείας έδωσε εξάλλου εντολή στα νοσοκομεία στα οποία θα μεταφερθούν οι ασθενείς αυτοί «να σταματήσουν να δέχονται περιστατικά που δεν είναι επείγοντα ως το τέλος της επόμενης εβδομάδας», σύμφωνα με την ανακοίνωσή του.

Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου δεν έχει δώσει ακόμη στη δημοσιότητα επικαιροποιημένο απολογισμό των θυμάτων των πληγμάτων.

Συνεχίζονται οι επιθέσεις στη Βηρυτό

Καπνός εθεάθη να υψώνεται από τα νότια προάστια της πρωτεύουσας του Λιβάνου Βηρυτό σήμερα έπειτα από πλήγμα στην περιοχή, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters.

Ο κρότος μιας έκρηξης ακούστηκε σε όλη την πρωτεύουσα του Λιβάνου, πρόσθεσε.

Παράλληλα Λιβανέζος βουλευτής δήλωσε στο Reuters ότι η ορεινή πόλη Μπαμντούν, νοτιοανατολικά της Βηρυτού, επλήγη από ισραηλινή επιδρομή νωρίς σήμερα το πρωί.

Ο Μαρκ Ντάου, που είναι ο βουλευτής της περιοχής πρόσθεσε ότι προς το παρόν δεν είναι γνωστή η έκταση της ζημιάς που προκλήθηκε.

Βομβαρδισμός από τις IDF και στην κοιλάδα Μπεκάα – Ρουκέτες εκτόξευσε η Χεζμπολάχ

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι πλήττει στόχους «τρομοκρατών» της Χεζμπολάχ στην κοιλάδα Μπεκάα στον ανατολικό Λίβανο.

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε το βόρειο Ισραήλ μετά τα πλήγματα στο προπύργιό της στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Πηγή: https://www.in.gr/