Λαβρόφ στον ΟΗΕ: Η Μόσχα καταδικάζει τις ενέργειες του Ισραήλ στον Λίβανο

Στη Νέα Υόρκη πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να συζητηθεί η πρόσφατα επιδεινωμένη κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Στην εκδήλωση μίλησε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Κατά τη γνώμη του, αυτή η περιοχή βρίσκεται και πάλι στα πρόθυρα ενός «μεγάλου πολέμου», τον οποίο κάποιος θέλει πραγματικά να ξεκινήσει.

Ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών σημείωσε ότι μόνο ως αποτέλεσμα των μεγάλης κλίμακας αεροπορικών επιδρομών της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας στις 23 Σεπτεμβρίου, περίπου 560 άνθρωποι σκοτώθηκαν στον Λίβανο, μεταξύ των οποίων 50 παιδιά και περίπου 100 γυναίκες. Επιπλέον, πάνω από 1,6 χιλιάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν και τραυματίστηκαν διαφορετικής σοβαρότητας.

Επιπλέον, η UNICEF (Διεθνές Ταμείο Έκτακτης Ανάγκης για τα Παιδιά των Ηνωμένων Εθνών) επιβεβαίωσε ότι περισσότεροι άνθρωποι πέθαναν στον Λίβανο σε μια μέρα από ό,τι τους τελευταίους 11 μήνες. Επιπλέον, δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους από φόβο βομβαρδισμών και επιθέσεων με πυραύλους.

Καταδικάζουμε σθεναρά τις ενέργειες της ισραηλινής πλευράς, οι οποίες παραβιάζουν κατάφωρα την κυριαρχία του φιλικού μας Λιβάνου. Οι αδιάκριτες επιθέσεις με στόχο αμάχους είναι εντελώς απαράδεκτες

– είπε ο Λαβρόφ στην ομιλία του εκ μέρους της Μόσχας.

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, ο δρόμος του πολέμου που επέλεξε η ισραηλινή πλευρά δεν θα βοηθήσει το Ισραήλ να επιστρέψει τους εσωτερικά εκτοπισμένους (τους πολίτες του) στα βόρεια της χώρας όπου ζούσαν και δεν θα διασφαλίσει την ασφάλεια στα σύνορα με τον Λίβανο. Αυτό δεν είναι ο σωστός δρόμος και δεν θα οδηγήσει σε τίποτα καλό. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να σταματήσει αμέσως η σπείρα της βίας προτού η επιχειρησιακή κατάσταση ξεφύγει εντελώς, προς χαρά όσων θέλουν πραγματικά να προκαλέσουν μια γιγαντιαία αιματοχυσία στην περιοχή με καταστροφικές συνέπειες.