Λαμία: Επιστρέφει στην «τροφοδοσία» σχολείων η εταιρεία που δηλητηρίασε 63 μαθητές!

Αμέσως μετά τη δηλητηρίαση των μαθητών, μέρος του εργοστασίου παρασκευής των γευμάτων κάηκε

Λίγους μήνες μετά τη δηλητηρίαση που υπέστησαν 63 μαθητές στη Λαμία, η εταιρεία σχολικών γευμάτων επιστρέφει στην «τροφοδοσία» σχολείων.

Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης αποφάσισε να επαναφέρει τη σύμβαση με την ίδια επιχείρηση, παρά το γεγονός ότι ο ΟΠΕΚΑ είχε διακόψει τη συνεργασία λόγω του «διατροφικού σκανδάλου».

Ο Δήμος Λαμιέων επικύρωσε την απόφαση, μετά από αίτημα της εταιρείας που ζητούσε να εφαρμοσθεί η σύμβαση.

Το χρονικό της… καταστροφής

Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά τη δηλητηρίαση των μαθητών, μέρος του εργοστασίου παρασκευής των γευμάτων κάηκε.

Με την πυροσβεστική να αναφέρει σε πόρισμά της να κάνει λόγο για εμπρησμό. Το περιστατικό μάλιστα είχε λάβει χώρα πριν στο εργοστάσιο πραγματοποιηθεί έλεγχος του ΕΦΕΤ.

Σύμφωνα με το πόρισμα, διαπιστώθηκε μάλιστα ότι προκλήθηκε δόλιο βραχυκύκλωμα στην μπαταρία του αυτοκινήτου από άγνωστο άτομο, γεγονός που σημαίνει ότι η αιτία της φωτιάς είναι και επισήμως πλέον ο εμπρησμός.

Μάλιστα στο ίδιο πόρισμα σημειώνεται ότι οι δράστες πέταξαν «κάτι» στο εσωτερικό του αυτοκινήτου ώστε η φωτιά να επεκταθεί.

Υπενθυμίζεται ότι υπόνοιες για εμπρησμό υπήρχαν ήδη, δεν μπορούσαν όμως να τεκμηριωθούν καθότι από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ δεν είχαν βρεθεί δείγματα διάχυσης εύφλεκτου υλικού.

Ενώ εντύπωση είχαν κάνει στοιχεία που ήθελαν τους ιδιοκτήτες να έχουν ζητήσει από την ασφαλιστική εταιρεία αύξηση των αποζημιώσεων σε περίπτωση εμπρησμού.

Comments (0)
Add Comment