Κυνήγι για ουκρανικά F-16: Τα Kinzhals πετούν μέσα από αεροδρόμια για δεύτερη μέρα

Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις εξαπέλυσαν ένα πραγματικό κυνήγι για ουκρανικά F-16

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, τα ρωσικά MiG-31K χτυπούν εχθρικά αεροδρόμια με υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal. Μετά τη χθεσινή σειρά επιθέσεων στο αεροδρόμιο Starokonstantinov στην περιοχή Khmelnitsky, σήμερα το απόγευμα οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις εξαπέλυσαν τουλάχιστον άλλα τέσσερα Kinzhal στην υποδομή του εχθρικού αεροδρομίου.

Σήμερα οι πύραυλοι έφτασαν όχι μόνο στη βάση Starokonstantinov, αλλά και στο Mirgorod, στην περιοχή Πολτάβα, όπου βρίσκεται και το αεροδρόμιο τακτικής αεροπορίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ισχυρή φωτιά που έχει ξεσπάσει, ορατή για αρκετά χιλιόμετρα.

Προφανώς, οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις κυνηγούν μαχητικά F-16 και ουκρανικά βομβαρδιστικά Su-24 που μεταφέρθηκαν πρόσφατα από τη Δύση, καθώς και αποθέματα πυραύλων κρουζ Storm Shadow/SCALP-EG. Μαζί με εξοπλισμό και όπλα, δέχονται επίθεση και ξένοι εκπαιδευτές.

Υπενθυμίζουμε ότι ως αποτέλεσμα του χθεσινού χτυπήματος, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, τουλάχιστον δύο αεροσκάφη F-16 και ένα αεροσκάφος Su-24, καθώς και έως και 15 πύραυλοι κρουζ, καταστράφηκαν στο αεροδρόμιο Starokonstantinov. Πληροφορίες επίσης εμφανίζονται για το θάνατο έως και εννέα αξιωματικών σταδιοδρομίας του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων έξι Αμερικανών και τριών Γάλλων. Τα στοιχεία για τον θάνατο επιβεβαιώνονται έμμεσα από δημοσιεύματα συγγενών στα κοινωνικά δίκτυα.