Κίεβο: «12.000 βορειοκορεάτες μαζί με 500 αξιωματικούς και τρεις στρατηγούς εναντίον μας – Ξεκίνησε η ανάπτυξή τους στο Κουρσκ»

Οι ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών δίνουν μεγαλύτερο αριθμό από αυτόν που είχαν ανακοινώσει οι ΗΠΑ

Η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι οι πρώτες μονάδες Βορειοκορεατών στρατιωτών, έχουν αναπτυχθεί στο Κουρσκ, την περιφέρεια της Ρωσίας, όπου έχουν εισβάλει οι ουκρανικές δυνάμεις ενώ αποκάλυψε άλλους αριθμούς από τους 3.000 που είχαν αναφέρει οι ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη GUR περίπου 12.000 Βορειοκορεάτες στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένων 500 αξιωματικών και τριών στρατηγών, βρίσκονται ήδη στη Ρωσία. Οι στρατιώτες εκπαιδεύτηκαν στη Ρωσία σε πέντε στρατιωτικές βάσεις.

«Η Μόσχα διόρισε τον Ρώσο υφυπουργό Άμυνας Γιούνους-Μπεκ Γιεβκούροφ υπεύθυνο για τον έλεγχο της εκπαίδευσης και προσαρμογής των Bορειοκορεατικών στρατευμάτων», αναφέρει η GUR στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη για πρώτη φορά ΗΠΑ και ΝΑΤΟ δήλωσαν βέβαιοι για την παρουσία Βορειοκορεατών στρατιωτών στη Ρωσία, μετά από εβδομάδες προειδοποιήσεων.

Την ίδια ώρα ερωτώμενος σχετικά ο Βλάντιμιρ Πούτιν είπε ότι είναι θέμα της Μόσχας για το πώς θα πραγματοποιηθεί η συμφωνία συνεργασίας με την Πιονγιάνγκ. Ο Πούτιν δεν αρνήθηκε ωστόσο ότι Βορειοκορεάτικα στρατεύματα βρίσκονται στην Ρωσία.

Τόνισε ακόμα ότι δεν ευθύνονται οι πράξεις της Ρωσίας για την κλιμάκωση που πολέμου με την Ουκρανία, δείχνοντας με το δάχτυλο τις παροχές σε οπλικό υλικό της Δύσης προς το Κίεβο.

Comments (0)
Add Comment