Κατέθεσε η πρεσβυτέρα υπέρ του πατέρα Αντώνιου – «Ήμασταν πρότυπο στον τομέα προστασίας των παιδιών»

Την δική της οπτική για την κατάσταση στην Κιβωτό του Κόσμου κατέθεσε στα δικαστήρια η πρεσβύτερα Σταματία Γεωργαντή.

Συνεχίζεται σήμερα στα δικαστήρια της πρώην σχολή Ευελπίδων η δίκη με κατηγορούμενο τον Πατέρα Αντώνιο. «Στην Κιβωτό του Κόσμου οι άνθρωποι ήταν ευαίσθητοι, αγαπούσαν τα παιδιά… Έχουν πέσει τόνοι λάσπης» κατέθεσε ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείο η σύζυγος του κληρικού, πρεσβύτερα Σταματία Γεωργαντή.

 

Η δίκη, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες, οδεύει προς την τελική ευθεία με την εξέταση μαρτύρων υπεράσπισης των κατηγορούμενων.

Πρεσβυτέρα: Θέλαμε να προσφέρουμε στα παιδιά

Η πρεσβυτέρα είπε πως τίποτε από όσα καταμαρτυρούνται στον βασικό κατηγορούμενο σύζυγό της δεν είναι αληθές.

Μάρτυρας: Έχει δώσει ο άνθρωπος αυτός τη ζωή του, έχει δώσει τα πάντα σε αυτό το έργο. Μπορώ εγώ να βεβαιώσω ότι σε αυτά τα 10 χρόνια έχουμε εργαστεί οι δυο μας σαν σε άλλη δομή στην Αρχιεπισκοπή και κάναμε ο,τι μας έλεγε η αρχιεπισκοπή. Ήταν Έργο αγάπης και προσφοράς.

Πρώτα απ’ όλα είναι ιερέας.

Όλα αυτά τα χρόνια η προσφορά μιλάει μόνη της, είχαμε πολλούς εθελοντές, άνθρωποι μας βοηθούσαν όπως θέλαμε, τα κανάλια οι εφημερίδες. Εγώ έδειχνα απεριόριστη αγάπη και φροντίδα.

Πιστεύω ότι η Κιβωτός έκανε το καλύτερο που μπορούσε, ήταν άνθρωποι ευαίσθητοι αγαπούσαν τα παιδιά, τα φρόντιζαν.

Θέλαμε να προσφέρουμε στα παιδιά. Παίρναμε τους κατάλληλους ανθρώπους φέρναμε ανθρώπους για να ελέγξουν τα κτήρια, να είναι ασφαλή για τα παιδιά.

Υπήρχε ιεραρχία.

Είχαμε 150 εργαζόμενους, με όλες τις διοικητικές υπηρεσίες. Και βοηθητικό προσωπικό για τα παιδιά. Μας λέγανε πως έχουμε τόσο ωραία κτήρια και τους έλεγα πάντα πως το κίνητρο είναι η αγάπη. Όλα τα κάναμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ήμασταν μπροστά πολλά χρόνια στον τομέα προστασίας των παιδιών, το κράτος ήταν πολύ πίσω σε αυτό, ήμασταν πρότυπο».
Πρόεδρος: Σωματική βία έχετε διαπιστώσει ποτέ από οποιονδήποτε;
Μάρτυρας: Είναι τρελό, αγάπη είχαμε. Τα παιδιά ήταν επιθετικά, κακά τα ψέματα, αν κάτι συνέβαινε, αρχίζαν τις μπουνιές, και τους λέγαμε ότι δεν μπορούμε να χτυπάμε, πώς είναι δυνατόν να πηγαίναμε εμείς μετά και να τους χτυπούσαμε;
Πρόεδρος: Όχι από εσάς κατ’ ανάγκη, από κάποιον εργαζόμενο;
Μάρτυρας: Όχι, και είναι αδύνατο να μην το έλεγε κάποιος.

Στην συνέχεια της ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσε υπέρ του πατέρα Αντώνιου και ο γνωστός καλλιτέχνης Πάνος Μουζουρακης. Ο πατέρας Αντώνιος υπήρξε για χρόνια ο «πνευματικός» του τραγουδιστή.

 

 

 

ΠΗΓΗ

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ